1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. ÜNİVDER: Erdoğan Üniversite Mezunu Değil
Burkay, Hak-Parın Genel Başkanı OLDU

Burkay, Hak-Par'ın Genel Başkanı OLDU

Türkiye'ye dönüşü olay yaratan yazar Kemal Burkay, Hak ve Özgürlükler Partisi'nin genel başkanı oldu.

A+A-

Türkiye'ye dönüşü olay yaratan yazar Kemal Burkay, Hak ve Özgürlükler Partisi'nin genel başkanı oldu.

30 yılı aşkın süre sürgünde yaşayan ve geçen yıl Türkiye'ye dönen Kürt yazar ve siyasetçi Kemal Burkay, parti genel başkanı oldu.

Türkiye'ye dönüşü olay olan Burkay, bu yılın başında rozetini taktığı Hak ve Özgürlükler Partisi'nin genel başkanlık koltuğuna oturdu.

BÜTÜN OYLARI TOPLADI

Burkay, Ankara'daki Kocatepe Kültür Merkezi'nde yapılan HAK-PAR 5. Olağan Büyük Kongresi'nde neredeyse tüm oyları topladı. Burkay geçerli olan 275 oyun tam 274'ünü aldı. Başkanlığa aday olan bir diğer isim Mehdi Sarıkaya ise 1 oy alırken, 2 oy da geçersiz sayıldı.

30 yılı aşkın süredir yasaklı olduğu için İsveç'te yaşayan Kemal Burkay, geçen yılın temmuz ayında Türkiye'ye dönmüş, coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanmış ve 'bana en yakın siyasi oluşum' dediği HAK-PAR üyeleri de kendisini karşılayanlar arasında yer almıştı.

"AÇLIK GREVLERİ SONA ERMELİ"

Burkay, düzenlediği ilk basın toplantısında da, "Hükümetin başlattığı bir açılım süreci vardı, zaman zaman duraklasa da inanıyorum ki bu süreç tüm engellere rağmen yeniden başlayacak. Ben de buna destek vermek istiyorum. Ülkeye geliş nedenim bu..." demişti.

Kemal Burkay, ayrıca cezaevlerindeki açlık grevlerinin sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

Bunu inada bindirip uzun süre devam ettirmek, ölüm orucuna çevirmek, ona başvuranların hayatı üzerinde yıkıcı etkiler yapacağını, ağır sakatlıklara ve ölümlere yol açacağına dikkat çeken Burkay, "Silahlar tümden susmalı, PKK dağdan inmeli, cezaevlerindeki siyasi tutuklular çıkmalı ve yurt dışındakiler serbestçe ülkeye dönmelidir." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.