1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta 1 Mayıs Etkinlikleri
BTK Demiryolu İnşaatında Son DURUM

BTK Demiryolu İnşaatında Son DURUM

BTK Demiryolu hattı çalışmalarının yapıldığı bölgeleri gezen AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, demiryolunun belirtilen tarihte bitirileceğini söyledi.

A+A-

BTK Demiryolu hattı çalışmalarının yapıldığı bölgeleri gezen AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, demiryolunun belirtilen tarihte bitirileceğini söyledi.

Birçok bölgede çalışmaların yapıldığı demiryolu inşaatı tamamlandıktan sonra Kars'ın kaderinin değişeceği ifade eden Arslan; “Bakü-Tiflis-Kars İpek Demiryolu ile Pekin Londra'ya bağlanacak. 2012 yılında bitirilerek hizmete girmesi düşünülen BTK Demiryolu Kars'ı ticaret merkezi yapacak” dedi.

BTK demiryolu hakkında bilgiler veren milletvekili Ahmet Arslan, demiryolunun faaliyete geçmesiyle Kars'ın Türkiye'nin ticaret merkezi olacağına dikkat çekti.

Arslan; “BTK Demiryolu bizim Azerbaycan ile Özerk Türk Cumhuriyet'leriyle irtibatımızı sağlayan bir yoldur. Sayın Başbakanın deyimi ile yani “Pekin'i Londra'ya bağlayan bir yoldur.” Biz Azerbaycan'a yani Bakü'ye o yolla ulaşacağız. Çalışmalarda zor güzergahlardan geçiyoruz. Ama işin güzel yönü büyük bir firma yapıyor bu yolu ve hızlı çalışıyorlar. BTK demiryolu hattı zamanında bitirilecek. İşte bu o andan itibaren Kars’ın kaderi değişecek. Bunu çok rahat görebileceğiz. Biz milletvekilleri olarak bu işin takipçisiyiz. Yapılan Çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bunun içinde sürekli Kars’a geliyoruz. Bizim asıl görev alanımız Kars’tır” diye konuştu.

BTK Demiryolu’nun tamamlanmasıyla birlikte Kars’ın ticaret merkezi olacağını belirten milletvekili Ahmet Arslan; “Kars sürekli göç veriyor. Ama artık Kars göç vermeyecek. 2012 yılının başında BTK demiryolunun bitirilerek tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle birlikte Kars'ın göç veren bir il değil, göç alan bir il konumuna gelecek. BTK Demiryolu bitince Kars bütün Orta Asya'ya açılacak. Türk Cumhuriyetleri daha doğrusu Çin dahil, o zaman gerçekten Kars bir numara olacak buna inanarak söylüyorum. Kars o zaman Türkiye'nin en önemli illerinden, en hareketli illerinden biri olacaktır. Türkiye'yi ve Kars’ı çok hareketli günler bekliyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum