1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Yük Treni Raydan Çıktı
Boş Binadaki Yangın Korku YARATTI

Boş Binadaki Yangın Korku YARATTI

Kars'ta uzun yıllardır kendi haline bırakılan binada çocukların neden olduğu yangın itfaiye ve polis ekiplerini alarma geçirdi.

A+A-

Kars’ta uzun yıllardır kendi haline bırakılan binada çocukların neden olduğu yangın itfaiye ve polis ekiplerini alarma geçirdi.
Hüseyin Atak Bulvarı üzerinde Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanat Lisesi bitişiğindeki kullanılmayan Zirai Donatım binası uzun yıllar önce Milli Eğitim’e devredildi. Sağlam olmasına rağmen bir türlü kullanılmayan bina kaderine terk edilince ballycilerin mekanı oldu. Okulun yanında olması ve sürekli kimliği belirsiz kişilerin geceleri sabahlara kadar binada içki içip, ateş yakması hem öğrencileri hem de çevre sakinlerini tedirgin etti. Mahalle sakinlerinin durumu yetkililere bildirmesine rağmen bina ne yakıldı ne de değerlendirildi.

Bodrum katında tonlarca suyun bile bulunduğunun ileri sürüldüğü binada sonunda korkulan oldu ve yangın çıktı. Yangını haber alır almaz olay yerine giden Serhat TV muhabiri Bülent Ertaş, çocukların kaçarak uzaklaştıklarını gördü. Ertaş’ın 155’i araması üzerine olay yerine polis ekipleri ve itfaiyeciler intikal etti.
Dumanların yükseldiği binada yapılan incelemede üçüncü katında kabloların tutuşturulduğu görüldü. İtfaiye ekipleri yangına küreklerle müdahale ederek kontrol altına aldı.
Bina dışında ise kaçan çocuklara ait üzeri kablo ve tahta yüklü at arabası bulundu. Atı arabayla birlikte bırakıp kaçan çocukların bulunması için çalışmalar sürdürülüyor.
İtfaiye yetkilileri, “İçeride kablo yanıyor. Eski bina sahipsiz bırakıldığından dolayı çocuklar hırsızlık yapıyor.” diye dert yandılar.
Çevre sakinlerinden Servet Turan da, “Burası gül gibi binadır. Burası Milli Eğitime devir edildi. Emniyetçiler de olmasa burada tinerciler, herkes burada olur. Buraya sadece emniyet güçleri sahip çıkıyor. Hani Milli Eğitim hani Şube Müdürü ben bir vatandaşım, sesleniyorum. Bu binaya yazık değil mi böyle harabe etmişler. Acaba bir Şube Müdürü bir Milli Eğitim buraya gelen gideni görmüş müdür? Hiç uğramışlar mı? Burası Eski Zirai Donatım binasıydı. Milli Eğitimin buraya uğradığı yok. Biz şikayette bulunduk. Telefon açtık. Emniyete haber verdik. Burada birkaç tane öğrenci var. Buraya girse ölse mesuliyeti kim karşılayacak? Mahalle muhtarını sıkıştırdım defalarca müracaat ettik.” diye konuştu.
Serhat TV Kameramanı Bülent Ertaş ise, “Kontrol için geldik. Baktığımızda da odun yüklü arabayı gördük. İçeride de duman çıkıyordu. Ama ne olduğunu bilmediğim içinde girmedim. Zaten direk 155’i aradık. Çocuklarda mahalleye doğru kaçtılar. Çocuklar 13-14 yaşlarında idiler.” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.