1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. İYİ Parti Kağızman İlçe Teşkilatı Binası Açıldı
Bölgesel Kalkınma Önem KAZANDI

Bölgesel Kalkınma Önem KAZANDI

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, bölgesel kalkınmanın yeniden önem kazanmaya başladığını söyledi.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, bölgesel kalkınmanın yeniden önem kazanmaya başladığını söyledi.

Ağustos ayının başında Serhat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’dan bir yıllığına devralan Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, SERKA’yı ziyaret etti. SERKA Genel Sekreteri Hüseyin Tutar tarafından karşılanan Tekmen, ajans binasını gezdi ve Tutar’dan bilgi aldı. SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Tekmen, daha sonra ajans personeliyle bir araya geldi. Ajansın çalışmaları hakkında bilgi alan Tekmen, burada yaptığı konuşmada bölgesel kalkınmanın giderek önem kazanmaya başladığını vurguladı. Tekmen, şöyle konuştu: “Bölgesel kalkınma Cumhuriyetin ilk yıllarında çok önemliydi. Sonraki yıllarda Türkiye bundan vazgeçerek merkezden idare edilen ve kararların merkezden alındığı bir kalkınma modeline geçti. Merkezden alınan kararlarla sahaya ve bölgeye uzak kalkınma modelleri sonucunda istenilen sonuçlara ulaşılamadığı ve bu yaklaşımın birçok sorunu da beraberinde getirdiği anlaşıldı. AB uyum sürecinin hızlanmasıyla beraber bölgesel kalkınma yeniden önem kazanmaya başladı ve Türkiye şu anda bölgesel kalkınmaya büyük önem vermektedir. Türkiye’nin günümüzde gerçekleştirmeye çalıştığı da yerel dinamiklerin harekete geçtiği bir kalkınma modelidir. Bunu sağlamak amacıyla kurulan kalkınma ajansları, ilk yıllarda emekleme dönemindeydiler. Kendi bölgelerinde daha etkin olmaya başlayan ajansların daha iyi performans gösterecekleri kanaatindeyim. Bunun için de, ajanslarda çalışan personelin sahayı iyi bilmeleri ve tanımaları gerekiyor. Önümüzdeki dönemde de Serhat Kalkınma Ajansı olarak daha başarılı olacağımıza ve bölgemizin kalkınması yolunda önemli bir rol üstlenmeye devam edeceğimize inanıyorum.”

SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Tekmen, Ajansların esnek yapıları dolayısıyla daha hızlı ve kolay kararlar alabilen bir yapıda olduklarına değinerek Ajansların klasik devlet daireleri mantığında çalışmaması gerektiğini belirterek, “Aksi halde herhangi bir devlet dairesinden farkı kalmayan ajansların hedefledikleri bölgesel kalkınmaya ulaşmaları mümkün olmayacaktır. Bu bağlamda ajansların çalışma prensiplerinde bürokrasiyi en aza indirmeleri gerekiyor” dedi.
Konuşmaların ardından ajans uzmanları tarafından Vali Tekmen’e Ardahan Yatırım Destek Ofisi ile başvuruları devam eden Doğrudan Faaliyet Destek Programı, Teknik Destek Programı ve Küçük Ölçekli Altyapı Programı hakkında bilgi verildi.
Toplantının ardından Kars Valisi Ahmet Kara ile Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı da SERKA’yı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Tekmen’e yeni görevinde başarılar diledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.