1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bölgenin 1338 Köy Yolu Ulaşıma KAPALI
Bölgenin 1338 Köy Yolu Ulaşıma KAPALI

Bölgenin 1338 Köy Yolu Ulaşıma KAPALI

Aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, bin 338 köy yolu ulaşıma kapalı durumda.

A+A-
Aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, bin 338 köy yolu ulaşıma kapalı durumda.
Yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürmeye devam ediyor.
Erzurum'da 333, Kars'ta 119, Muş'ta 110, Erzincan'da 90, Iğdır'da 44, Bingöl'de 77, Dersim'de 83, Van'da 218, Bitlis'te 170, Hakkari'de 71 ve Ardahan'da 23 olmak üzere toplam bin 338 köy yolu kar nedeniyle hala ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerden durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurum'da son 24 saat içinde 6'sı doğum vakası olmak üzere 15 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldığı bildirildi.

Kent merkezlerinde de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yapılan son ölçümlere göre, kar kalınlıkları Erzurum'da 15, Muş'ta 24, Ardahan'da 23, Kars'ta 19, Bitlis'te 60, Hakkari'de 30, Van'da 10 ve Dersim'de ise 9 santimetre olarak ölçüldü. 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın yapıldığı Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 78 santimetreye ulaştı.
Kar yağışıyla birlikte buzlanma olayının görüldüğü kent merkezlerinde, belediye ekiplerince kar ve buzla mücadele çalışması yapılıyor.
Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Kars'ta 24, Erzurum'da 22, Ardahan'da 18, Ağrı'da 15 ve Erzincan'da 7 derece olarak ölçüldü.
Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığında 4-5 derecelik bir düşüş yaşanacağını belirterek, hafta sonu bölgenin yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.