1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. 'Sedi Emi' Lakaplı Sadrettin Deniz Hayatını Kaybetti
Bölgede Hava Sıcaklığı DÜŞÜYOR

Bölgede 'Hava Sıcaklığı' DÜŞÜYOR

Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır illerinde hava sıcaklığının eksi dereceye düşeceği belirtildi.

A+A-

Kars Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bugün itibarıyla Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır illerinde hava sıcaklığının eksi dereceye düşeceği belirtildi.

Bölgede kar yağışının da hakim olacağına ve vatandaşın hazırlıklı olmalarına vurgu yapan Meteoroloji Kars Bölge Müdürü Abidin Aydın, bugün itibarıyla Kars ve bölgede hava sıcaklıklarının eksi 6 ila eksi 3 derece arasında değişeceğini belirterek şunları söyledi: “Bu gece itibariyle eksi 1 derece en düşük sıcaklık ile Kars bölgenin en soğuk ili oldu. Özellikle ülkemizin batısında etkili olan soğuk ve yağışlı hava bugünden itibaren bölgemizde de etkisini göstermeye başlayacaktır. Bölgenin tamamında çok bulutlu ve karla karışık yağmurun hakim olması bekleniyor. Yağışların Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bugün için beklenen sıcaklık Kars 12 derece, Ağrı 14, Iğdır 19, Ardahan 9 derece olmak üzere Ardahan ve Kars illerinin yüksek bölümlerinde kar yağışı bekleniyor”

Cuma gününden itibaren hafta sonu bölgede yağış beklenmediğini de belirten Aydın, “Hava parçalı bulutlu olarak geçecek. Cuma günü Kars’ta -6 derece, Ağrı da -2, Ardahan da -3 ve Iğdır da 3 derece olarak geçeceği tahmin ediliyor. Kars ilinde Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri en yüksek sıcaklıklar 12-14 derece, en düşük sıcaklıklar ise -4,-6 seviyelerinde olması tahmin edilmektedir” şeklinde konuştu.

Haberin Uzantısı

ARDAHAN'DA KARS YAĞIŞI

Ardahan'da sabah saatlerinde başlayan yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Şehir merkezinde etkili olan ve aralıkla yağan kar yağışı, şehri çevreleyen dağları beyaza bürüdü.

Kar yağışı, çevre köylerde ve ilçelerde de etkili olurken, şehre gelen araçların üzerini kapladığı görüldü.

Kar Ardahan'ı Artvin'e bağlayan Sahara Geçidi ve Ardahan'ı Posof'a bağlayan Ilgar Geçidi'nde de etkisini gösterdiği bildirildi. Karayolları yetkilileri, sürücülerin zincirsiz yola çıkmaması konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji Müdürlüğü, Ardahan'da gece en düşük hava sıcaklığını sıfır derece olarak ölçüldüğünü kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.