1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Özgürüz" Sitesine Erişim Engeli
Bölge İllerinde Açlık Grevi BAŞLADI

Bölge İllerinde 'Açlık Grevi' BAŞLADI

BDP'nin PKK ve PAJK'lı tutsakların 67 gündür sürdürdüğü süresiz-dönüşümsüz açlık grevine destek vermek ve taleplerin kabul edilmesini sağlamak için yaptığı çağrı ile bölge illerinde açlık grevleri baş

A+A-

BDP'nin PKK ve PAJK'lı tutsakların 67 gündür sürdürdüğü süresiz-dönüşümsüz açlık grevine destek vermek ve taleplerin kabul edilmesini sağlamak için yaptığı çağrı ile bölge illerinde açlık grevleri başladı.

KARS'TA 2 GÜNLÜK GREV

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin çağrısına ilişkin BDP Kars İl Örgütü tarafından basın açıklaması yapıldı.

Parti Meclisi üyesi Güngör Alp, 67’nici gününü dolduran açlık grevlerinin; partisinin genel anlamda aldığı karara göre, Cumartesi ve Pazar olmak üzere Kars’ta da iki gün daha devam ettirme kararı aldıklarını açıkladı.

Kars BDP İl Başkanlığında yapılan basın açıklamasında konuşan Parti Meclisi üyesi Güngör Alp, 67’nici gününü dolduran açlık grevlerinin ölüm sınırına dayanmasına karşın AKP Hükümeti’nin bu duruma seyirci kaldığını belirtti.

Alp, Partisinin aldığı genel kararla tüm ile ve ilçelerde Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere 2 gün daha açlık grevine devam edileceklerini belirterek, açlık greviyle tüm halkın ve kamuoyunun da duyarlı hale gelmesi için de çağrıda bulundu.

67 gündür devam eden açlık grevlerinin artık ölüm sınırında dayandığını da belirten Alp, “AKP Hükümeti ve sistem, bir türlü açlık grevlerine karşı duyarlı davranmamaktadır. Açlık grevlerimiz artık ölüm sınırında dayanmış ve bu çığlığımız arşı ala da bile duyulurken, burnumuzun dibindeki AKP Hükümeti tarafından görülmek istenmemektedir. Bizlerde Kars’ta Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere 2 gün daha açlık grevimizi sürdüreceğiz. “ dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından bazı partililer, açık grevi yapmaya başladı. Basın açıklamasına, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP Kars İl Başkanı Şerafettin İldirim, Digor Belediye Başkanı BDP’li Muzaffer Kutay ve bazı partililer katıldı.

Yapılan basın açıklamasının ardından BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Haberin Uzantısı

DİYARBAKIR

PKK'li ve PAJK'lı tutsakların cezaevlerinde 12 Eylül'den beri başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevine destek amacıyla Kürtlerin olduğu her yerde 2 günlük açlık grevi saat 10.00'da on binlerin katılımıyla başladı. Diyarbakır'da Ofis Semti başta olmak üzere bütün merkez ilçelerinde kepenkler kapatılırken, Belediye otobüsleri de kimi hatlarda kontak kapattı. Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Park Orman'da kitlesel oturma eylemi ile 2 günlük açlık grevinin yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak sabahın erken saatlerinden itibaren yüzlerce özel harekat polisi ve çevik kuvvet ekiplerince olağanüstü önlemler alındı. Park Orman'ı çevreleyen bütün alanlar polislerce kapatılırken, çok sayıda zırhlı araçla Park Orman'ın giriş ve çıkışları kapatılarak, parkta bulunan yurttaşlar dışarı çıkarıldı.

Yürüyüş engellendi

Olağanüstü önlemlerin alındığı Park Orman'da bulunan Cegerxwin Kültür Merkezi binası da polislerce ablukaya alındı. BDP Diyarbakır İl binasında bir araya gelen yüzlerce kişinin Park Orman'a doğru yapmak istediği yürüyüşe polis tarafından engellendi. Bunun üzerine BDP binasına dönen kitle burada oturma eylemi gerçekleştirdi.

Polis anonslar geçti

Diyarbakır'da Ofis semti başta olmak üzere birçok semtte polis aracından "17-18 Kasım tarihlerinde Koşuyolu parkı, Batıkent boş arazisine, Park Ormanı, Dağkapı meydanı, Konukevi önü gibi yerlerde yapılacak eylem ve yürüyüşler Diyarbakır Valiliği tarafından yasaklanmıştır. Söz konusu bu yerlerde yapılacak olan toplanmalara veya eylemlere kademeleri olarak müdahale edilecektir. Tüm Diyarbakır halkına önemli duyurulur" anonsu geçti.

Çatışmalar Bağlar'da şiddetlendi

Diyarbakır'ın merkez ilçelerinden olan Bağlar'ın Göçmenler ve Emek caddelerinde gençler barikat kurup lastik yaktı. TOMA ve zırhlı araçlarla eylem yapan gençlere müdahale eden polislere, gençler taş ve molotofkokteylleriyle karşılık verdi. Gösteri yapan gençler sık sık "Biji serok Apo", "Gençlik Apo'nun fedaisidir", "Biji berxwedana zindana" sloganlarını attı. TOMA aracından göstericilere sıkılan tazyikli suda biber gazının olması nedeniyle çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Polisin evlere de su sıkmasına yurttaşlar tepki gösterdi. Gösteriler sırasında çok sayıda çocuğun gözaltına alındığı bildirilirken, çatışmalar Bağlar'ın birçok mahallesine yayılmış durumda.

Sivil polislere ait bir araç yakıldı

Bağlar'ın Emek Caddesi üzerinde bulunan ve sivil polislere ait olduğu belirtilen bir araç göstericiler tarafından ateşe verildi. Polisin gaz bombalarıyla müdahale ettiği gençler ile polis arasında çıkan çatışma şiddetlendi. Bağlar ilçesi savaş alanına dönerken, Kuruçeşme semtinde bulunan cadde de gençler tarafından trafiğe kapatıldı. Yaşanan çatışmalarda polisin plastik mermi kullandığı bildirildi.

DTK binası önünde bomba ihbarı

DTK binası önünde toplanan kitleye açıklama yapan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Valiliğin yasaklama ve polisin Diyarbakır'ı ablukaya almasına rağmen halkın direndiğini belirterek, açlık grevlerine BDP il ve ilçe binalarında devam edildiğini söyledi. Tuncel, yurttaşlardan BDP il ve ilçe binalarına giderek, açlık grevi eylemini sürdürmelerini istedi. Tuncel'in açıklamasının ardından kitle zafer işareti ve alkışlarla DTK binasının önünden ayrıldı. Diyarbakır'da bulunan DTK binası önünde toplanmaya başlayan kitleyi engellemeye çalışan polisler, binanın önünde şüpheli paket olduğunu iddia ederek kimseyi binaya yaklaştırmaması dikkat çekti. Binanın önüne yakın bir yerde bulunan bir battaniyede bomba olduğu öne sürülerek, uzun süre kimse yaklaştırılmadı. DTK binasının önüne gelen bomba imha uzmanları, battaniyeyi fünye ile patlattı. Battaniyenin içinde herhangi bir patlayıcının olmadığı görüldü. Güvenlik kordonu kaldırılırken, DTK binasının önü ve çevresinde çok sayıda sivil polis ve çevik kuvvet ekibi bekliyor.

Barış Anneleri İnisiyatifi açlık grevine başladı

Diyarbakır Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, dernek binalarında iki günlük açlık grevi eylemi başlattı. Burada kısa bir açıklamada bulunan Barış Annesi Sultan Koyun, polislerin kimsenin evden çıkmasına izin vermediğini söyleyerek, "Polis yapılmak istenen eyleme izin vermedi. Biz de kendi binalarımızda tutsaklara destek olmak amacıyla açlık grevlerine başladık. Ayrıca Türk Devletini buradan kınıyoruz. AKP devletini lanetliyorum. Biz diyoruz ki tutsakların talepleri bizim taleplerimizdir. Onlar yaşayacaksa bizimle yaşar öleceksek hep beraber ölürüz. Dört parça Kürdistan da ayağa kalkmış artık zulmü kabul etmiyor" dedi.

HAZRO

Öte yandan Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde sabah erken saatlerinden itibaren eczaneler dışında kepenkler açılmadı. İlçe merkezinde 2 gün boyunca kepenklerin kapalı olacağı belirtilirken, BDP ilçe binasında 2 günlük açlık grevi başladı.

URFA

BDP Urfa İl örgütünün önünde bir araya gelen yüzlerce yurttaş devam eden açlık grevine destek vermek amacıyla 48 saat sürecek olan açlık grevi eylemine başladı. Aralarında BDP PM üyesi Sait Üçlü'nün de bulunduğu yurttaşlar adına eylem öncesi kısa bir açıklama yapan Urfa İl Başkanvekili Mehmet Çiçek açlık grevinde bulunanların gelinen aşamadaki kritik hayati durumlarına işaret etti. Açıklamanın ardından yurttaşlar il binasına geçerek açlık grevine başladı.

CEYLANPINAR

Urfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde bulunan Musa Anter Parkı'nda yapılması planlanan açlık grevi öncesi polis sabahın erken saatlerinden itibaren olağanüstü önlem aldı. Çok sayıda zırhlı araç ve çevik kuvvet ekibi ile ablukaya alınan parka ve bitişiğindeki Kapalı Semt Pazarı'na kimsenin girmesine izin verilmedi. Bunun üzerine Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan ile BDP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaş BDP Ceylanpınar İlçe binasında bir araya geldi. Polis bu kezde ilçe binası çevresini ablukaya aldı. Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan BDP yöneticisi Mehmet Aydın cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemine ve eylemcilerin taleplerine destek vermek amacıyla açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

SURUÇ

Urfa'nın Suruç İlçesi Aydın Mahallesi'nde bulunan BDP Suruç İlçe binasında yurttaşlar BDP Genel Merkezi'nin çağrısı üzerine kitlesel açlık grevine başladı. Aralarında Belediye Başkan Vekili Hülya Demir, Aligor Belediye Başkanı İbrahim Halil Parıldar, BDP Suruç İlçe Başkanı Mehmet Kayhan ile DTK, MEYADER temsilcileri, belediye ve il meclis üyeleri yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Yoğun polisiye önlemler altında başlatılan açlık grevi eylemi öncesi kısa bir açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Mehmet Kayhan cezaevlerinde sürdürülen açlık grevi eyleminin 67'nci gününe girdiğine dikkat çekti. Kayhan, "Talepler anadilde savunma ve anadilde eğitim ile Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Ama Tayip Erdoğan sağır-dilsiz rollünü oynamaktadır. Biz de taki bu talepler yerine getirilene kadar eylemlerimizi daha göçlü büyüterek devam edeceğiz. Bu gün 200 kişiyle kitlesel açlık grevini başlatıyoruz" diye kaydetti.

VİRANŞEHİR

Viranşehir İlçesi Kışla Mahallesi'nde bulunan BDP İlçe binasında bir araya gelen yüzlerce yurttaş cezaevlerinde devam eden açlık grevine destek vermek amacıyla, "Açlık grevindeyiz: Anadilde savunma ve eğitim talepleri taleplerimizdir" yazılı önlükler giydi. Sabah erken saatlerden itibaren ilçe genelinde yoğun önlem alan polis ilçe binasını çevresinde ise adeta etten duvar ördü. Eyleme katılmak isteyen yurttaşlar polis tarafından didik, didik aranıp kimlik kontrolünden geçirildi. Açlık grevi eylemi öncesi ilçe binası önünde yapılan açıklamaya Viranşehir Belediye Başkanı Mehmet Burun, Belediye Meclis Üyeleri, BDP İlçe yöneticileri yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Açıklamanın ardından kitle ilçe binasına girerek açlık grevine başladı.

ŞIRNAK

Açlık grevi öncesi BDP ilçe binasında bir araya gelen yüzlerce kişi "Yaşamı uğruna ölecek kadar sevenlerin izindeyiz" yazılı pankart taşıdı. BDP PM Üyesi Ali Damar, BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar, BDP Cizre İlçe Başkanı Mehmet Nezir Akengin, Cizre Belediye Başkanı Mustafa Gören'nin de aralarında bulunduğu yüzlerce yurttaş "Lı zindanê berxwedan, lı botanê serhildan", "Talepleri taleplerimizdir", "Sessiz kalma sessizlik ölümdür" ve "Demokratik talepler için grevdeyiz" yazılı önlükler giydi. Ardından yürüyüşe geçen kitle sık sık "Biji berxwedana zindana", "Biji Serok Apo" ve "Bakur, başur, rojhilat Apo serokê welat" diye slogan attı. Nur Mahallesi Botaş Caddesi'nde bulunan Belediye Parkı'nda sona eren yürüyüşe yurttaşlar evlerinin pencere, balkon ve damlarından alkış, zılgıt ve zafer işaretleri ile destek verdi. Kitle adına açıklama yapan BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar, 67 gündür binlerce gencin haklı talepler uğruna bedenlerini ölüme yatırdığına dikkat çekti. AKP hükümetini "faşizm" ile suçlayan Katar, "Bu insanlarımızın eylemi ölmek için değil Kürt halkının özgürlüğü ve Kürt halkı üzerindeki zulmün sona ermesi içindir. Bu halk artık inkar ve imhaya karşı boyun eğmeyecektir" diye kaydetti. Açıklamanın ardından kitle 2 gün sürecek olan açlık grevine başladı.

BEYTÜŞŞEBAP

Beytüşşebap İlçesi'nde BDP İlçe binası önünde toplanan yüze yakın yurttaş BDP'nin destek çağrısı çerçevesinde açlık grevine başladı. Eyleme ilişkin kısa bir açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Abdülkerim Ataman, yurttaşları kararlı olmaya, hükümeti ise duyarlı olmaya çağırdı.

SİLOPİ

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde BDP ilçe binası önünde yüzlerce yurttaşın açlık grevi eylemine başlamasından kısa bir süre sonra BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar ve BDP PM Üyesi Ali Damar polisler tarafından darp edilerek gözaltına alınmak istendi. Katar ve Damar'ın gözaltına alınmak istenmesine tepki gösterip izin vermeyen yurttaşlara, polis gaz bombaları ile müdahale etti. Kullanılan yoğun gaz nedeniyle onlarca yurttaş baygınlık geçirdi. Polisin müdahalesine tepki gösteren bir grup genç İpekyolu Caddesi'ni kurduğu barikatlarla yolu trafiğe kapattı. Gerginliğin hakim olduğu ilçede BDP ilçe binasını ablukaya alan polis, yurttaşların dışarı çıkmasına izin vermezken, ilçenin birçok noktasında olayların devam ettiği bildirildi.

CİZRE

Öte yandan Cizre'de sabah saatlerinde açlık grevine destek vermek amacıyla Nur Mahallesi Belediye Parkı önünde bir araya gelen yüzlerce yurttaşa polis tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahalenin ardından kitlenin polise taş ve molotofkokteyli ile karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı. Ara sokaklara yayılan çatışmalarda, gençler yollara barikat kurarak araç geçişini engelledi. Polisin, yurttaşların öğlen namazı kıldığı sırada gaz bombaları ile müdahale etmesi ise dikkat çekti.

İDİL-ULUDERE-GÜÇLÜKMONAK

Şırnak'ın İdil (Hezex) İlçesi'ne bağlı Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Aşiti Parkı'nda yüzlerce yurttaş açlık grevine başladı. Aralarında BDP PM Üyesi Niyazi Çevrim, Belediye Başkanvekili Selahattin Acar'ın da bulunduğu yurttaşlar "Talepleri Taleplerimizdir" yazılı önlükler giydi. Yapılan kısa açıklamanın ardından "Biji Berxwedana Zindana" ve " Be Serok jiyan nabe" sloganlarını atan yurttaşlar açlık grevine başladı. Öte yandan eylemlere destek vermek için Adile Naşit Caddesin'nde sabah saatlerinden bu yana yolu trafiğe kapatan gençler ile polis arasında çatışmalar halen sürüyor. Polisin müdahalesine taşlarla karşılık veren gençler ile polis arasındaki çatışmalar Turgut Özal Mahllesi'ne bağlı bir çok sokağa yayıldı. Şırnak'ın Uludere (Qılaban) İlçesinde de esnaf kepenk açmazken, yüzü aşkın yurttaş, BDP İlçe binası önünde bulunan parkın içerisinde 2 günlük açlık grevine başladı. Güçlükkonak (Basa) İlçesinde de 30 kişilik bir grup BDP İlçe binası bahçesinde açlık grevi eylemine girdi.

MALATYA

BDP Genel Merkezinin çağrısıyla üzerine 17-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak açlık grevi eylemi çerçevesinde BDP Malatya il binasında 40 kişilik bir grup 48 saatlik açlık grevi eylemine başladı. Açlık grevi öncesi kısa bir açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Zeyat Toptaş, cezaevlerinde bulunan tutsakların taleplerinin talepleri olduğunu ifade ederek, " Henüz vakit varken toplumsal olarak tarihimize ve vicdanımıza bir kara lekenin daha sürülmesi engellemelidir. Türkiye 2012'de insanlarımızın cezaevlerinde açlıktan öldüğü utancı yaşamak istemiyorsa bu çığlığa bir ses olmalı" diye kaydetti. Açıklamanın ardından yurttaşlar açlık grevi eylemine başladı.

SİİRT

BDP'nin çağrısı üzerine Siirt'in Doğan Mahallesi'nde bulunan Ulaştırma Amirliği Bahçesi'nde açlık grevi eylemi için kurulmak istenen çadıra valiliğin talimatı ile polis tarafından el konuldu. Bunun üzerine BDP il binasında toplanan ve aralarında BDP İl Eşbaşkanı Dilber Sevim, Siirt Blediye Başkanı Selim Sadak, BDP Siirt il, Pervari ve Baykan ilçe ve belde yöneticilerinin yanısıra İHD, MKM, TUHAD-DER, MEYADER, Barış Anneleri İnisiyatifi ve eğitimcilerin de bulunduğu yüzlerce yurttaş açlık grevi eylemine başladı. Eylem öncesi kısa bir açıklama yapan BDP İl Eşbaşkanı Dilber Sevim, valilik kararı ve polisin tutumuna tepki gösterdi. Açıklamanın ardından yüzlerce yurttaş BDP binasında 48 saatlik açlık grevi eylemine başladı.

ERUH

BDP Eruh ilçe binası önünde bir araya gelen yurttaşlar 2 günlük açlık grevi eylemine başladı. Eyleme BDP İlçe Eşbaşkanları Eda Kiliz, Lezgin Kılıç, Belediye Başkanı Melih Oktayı yanısıra çok sayıda yurttaş katıldı. Eylem öncesi kısa bir açıklama yapan BDP Eruh İlçe Eşbaşkanı Eda Kilis, devam eden açlık grevi eyleminin önemine dikkat çekerek hükümeti talepleri kabul etmeye çağırdı. Yapılan açıklama ardından, "Ya özgür bir yaşam ya da görkemli bir direniş" ve "Cezaevleri direnişini selamlıyoruz" yazılı pankartların asıldığı salonda 2 günlük açlık grevi eylemi başlatıldı.

ANTEP

BDP'nin çağrısına ilişkin BDP Antep İl Örgütü tarafından basın açıklaması yapıldı. Yüzlerce yurttaşın katıldığı eylemde "Be Serok jiyan nabe", "Biji berxwedana zindana" sloganları atıldı. Açıklamayı yapan Antep İl Başkan Yardımcısı Faik Dursun, ölümler olmadan yetkililerin bir an önce tutsakların talebini kabul etmeye çağırdı. Ardından EMEP, ESP ve Mücadele Birliği Antep Platformu temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce yurttaş önlükleri giyerek açlık grevine başladı. BDP Gazikent Temsilciliği, BDP Nizip, BDP Islahiye ilçe binaları yanı sıra Antep Demokratik Öğrenci Derneği binasında da onlarca yurttaş açlık grevine başladı.

BİNGÖL

BDP Bingöl il binasında 2 günlük açlık grevi başlatıldı. Açlık grevine BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmet Can İnce ve MEYA-DER Bingöl temsilcisi Cengiz Turan'ın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, BDP'nin tüm çabalarına rağmen devlet ve hükümetin on binlerin sesine kulak vermediğini belirterek, insanlık onuruyla dalga geçildiğini ifade etti. Yurttaşlar, açıklamanın ardından 48 saat sürecek olan açlık grevi eylemine başladı.

MAZIDAĞI

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Eğitim Sen Mazıdağı Temsilciliği, PKK'li ve PJAK'lı tutsakların başlatmış olduğu süresiz-dönüşümsüz açlık grevine dikkat çekmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Eğitim Sen üyeleri ve BDP Mazıdağı ilçe yöneticileri katıldı. Açıklamayı yapan Mazıdağı Eğitim Sen temsilcisi Ümit Aktaş, AKP hükümetinin çözümsüzlük politikalarını sürdürerek, Kürt halkının demokratik taleplerine silah ve şiddetle yanıt verdiğine vurgu yaptı. Aktaş, "Niteliğini siyasi ve insani taleplerin belirlediği açlık grevleriyle seslerini duyurmak isteyenlere 'aç kalan falan yok, herkes her şeyi yiyor' ifadeleri ile adeta dalga geçmektedir" dedi.
Açıklama alkışlar eşliğinde sona erdi.

DERİK

Mardin'in Derik ilçesinde BDP'nin çağrısı üzerine aralarında Derik Belediye Başkan Vekili Doğan Özbahçeci, Barış Anneleri, MEYA-DER üyelerinin de bulunduğu binlerce yurttaş Cumhuriyet Meydanı'ndan Ceviz Pınar Meydanı'na yürüyüş düzenledi. "Biji berxwedana zindana" ," Baskılar bizi yıldıramaz" ve " Biji Serok Apo" sloganlarını atan yurttaşlar PKK'nin öncü kadrolarından Kemal Pir, Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz'ın posterlerini taşıdı. Kısa bir açıklama yapan BDP Derik İlçe Başkan Yardımcısı Mahmut Mercen, hükümete yükselen çığlığı duyması çağırısında bulundu. Açıklamanın ardından yurttaşlar meydanda kurulan "Direniş Çadırı"nda açlık grevi eylemine başladı

ELAZIĞ

BDP Genel Merkezi'nin 2 günlük açlık grevi eylemi çağrısına ilişkin BDP ve EMEP Elazığ İl yöneticileri ortaklaşa basın açıklaması yaptı. BDP il binasında düzenlenen toplantıda kısa bir açıklama yapan BDP Merkez İlçe Eş Başkanı Sinan Kaya "Bugün 67'nci gününe giren açlık grevleri karşısında herhangi bir adım atmayan hükümet, adeta ölümleri hızlandırma projesini devreye sokma gayreti içindedir" dedi. Yapılan açıklamanın ardından iki günlük açlık grevi başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.