1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Birtane, Polis Vatandaş Kavgasını SORDU
Birtane, Polis Vatandaş Kavgasını SORDU

Birtane, Polis Vatandaş Kavgasını SORDU

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Kars'ta geçtiğimiz günlerde yaşanan polis-vatandaş kavgasını İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e sordu.

A+A-

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Kars’ta geçtiğimiz günlerde yaşanan polis-vatandaş kavgasıyla ilgili; İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi sundu.
Birtane soru önergesinde şunları ifade etti:

“Kars’ta 10.03.2012 tarihinde yaşanan bir olayda özel harekat polisi olduğu ileri sürülen bir şahıs, sokakta tartıştığı Serhat Eryıldırım’ı bacağından silahla vurarak yaralamıştır. İddia edildiğine göre aynı sivil polis Serhat Eryıldırım’ın abisi olduğu söylenen Erol Eryıldırım’ı ise gözünden darp etmiştir. Kars’ta yaşanan bu olay güvenlik güçlerinin kafası estiğinde adam vurabileceğinin bir başka örneğini teşkil etmektedir. Biliyoruz ki böyle olaylarda ciddi bir soruşturma başlatılmaması benzer olayları arkasından getiriyor. Yaşanan bu olay karşısında sessiz kalmak, hukuki ve idari bir soruşturma başlatmamak bu tarz müdahaleleri artıracaktır. Üstelik yaşanan olayın sadece bir tartışmadan ibaret olduğu söyleniyor. Sivil polisin yaraladığı kişinin üzerinde silah olmadığı da biliniyor. İddiaların doğru olması durumunda ilgili şahsın görevden alınması gerekiyor. Gerekçe ne olursa olsun, bu durum sokak ortasında bir infaz girişimidir.

Bu bağlamda;
1-Olayla ilgili inceleme başlatılmış mıdır? Soruşturma ne aşamadadır?
2-Serhat Eryıldırım’ı ve Erol Eryıldırım’ı yaralayan sivil polis midir?
3- Sivil polis olduğu ileri sürülen şahıs tutuklanmış mıdır?
4-Sivil polisin Serhat Eryıldırım’ı yaralamasının sebebi nedir? Polisin bu müdahalesi hangi mevzuata dayanıyor?”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum