1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kuzey ve Doğu Suriye'de Seçim... 30 Mayıs'ta Sandıklar Kurulacak!
Birleşmiş Milletler Suriyeden ÇEKİLİYOR

Birleşmiş Milletler Suriye'den ÇEKİLİYOR

Birleşmiş Milletler (BM) güvenlik şartlarını gerekçe göstererek Suriye'den çekileceğini açıkladı.

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) güvenlik şartlarını gerekçe göstererek Suriye'den çekileceğini açıkladı.

BBC'nin haberine göre, Birleşmiş Milletler güvenlik şartlarını şartlarını gerekçe göstererek zaruri olanlar dışındaki personelini Suriye'den çekeceğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler resmi haber ajansı Irin, uluslararası personelin yüzde 25'inin bu hafta içerisinde Suriye'den ayrılabileceğini duyurdu.

Başkent Şam dışına yapılan inceleme gezilerinin durdurulduğu öğrenilirken, Suriye'deki “insani yardım koordinatörü” Radhouane Nouicer, Irin'e verdiği demeçte "Şam da dahil olmak üzere, ülkede güvenlik durumu son derece kötü hale geldi" dedi.

Nouicer, "çatışmaya taraf olanlar uluslararası hukukun insani yardımla ilgili hükümlerine tam olarak uymadığı ve güvenliğin sağlanamadığı sürece, BM'ye bağlı yardım kuruluşlarının personel sayısını ve yardım ulaştırma yöntemlerini gözden geçirmek zorunda olduklarını" kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.