Bir Asker Üç Askeri ÖLDÜRDÜ

Bir Asker Üç Askeri ÖLDÜRDÜ

Siirt'te bir asker, karakoldaki arkadaşlarını otomatik silahla tarayarak öldürdü.

A+A-

Siirt'te bir asker, karakoldaki arkadaşlarını otomatik silahla tarayarak öldürdü. İntihara teşebbüs eden asker ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Siirt'in Pervari İlçesi'nde bir asker, karakoldaki arkadaşlarını otomatik silahla tarayarak öldürdü. İntihara teşebbüs eden asker ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın yaptığı açıklamada, olayın Pervari İlçesi kırsalında bulunan İğneli Jandarma Karakolu'nda bugün saat 15.30 sıralarında meydana geldiğini aktardı.

"Karakolda görev yapan ve bunalımda olduğu belirtilen bir asker, G-3 otomatik tüfekle karakolda görevli arkadaşlarına ateş açtı. Cinnet getirdiği sanılan askerin açtığı ateşle, üç asker şehit düştü. Saldırgan asker ardından silahın namlusunu kendisine çevirerek intihara kalkıştı. Ağır yaralanan asker, askeri helikopterle Siirt Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar yaralı askerin hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi."

10 yılda 947 intihar

31 Ocak'ta da Bitlis'te 10. Motorize Piyade Tugayı'nda görevli Astsubay Naci Demir, beylik tabancasıyla kalp bölgesine ateş ederek kendini öldürmüştü.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, 28 Kasım 2012'de son iki buçuk yılda 175 er ve erbaş, son 10 yılda ise toplam 934 er ve erbaşın intihar ettiğini açıklamıştı.

Asker Hakları İnisiyatifi'nin internet sitesinde yer alan intihar raporuna göre, bu tarihten itibaren 13 kişi daha kışlalarda intihar etti.

2002'den bu yana askeriyede intihar eden veya intihar sonucu öldüğü ileri sürülenlerin sayısı 947'ye ulaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.