1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bölgesel Amatör Lig Uygunluk Statüsü Açıklandı
Bir Aktör Olduğu Kabul EDİLMELİ

Bir Aktör Olduğu Kabul EDİLMELİ

Arınç: 'Gündeme çözümü almışsak, Öcalan'ın bir aktör olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.'

A+A-

Başbakan Yardımcısı Arınç: "Gündeme çözümü almışsak, Öcalan'ın bir aktör olduğunu kabul etmemiz gerekiyor."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Abdullah Öcalan'ın "çözüm sürecinin aktörü" olduğunu belirtti ve Öcalan'ın etkisini "Türkiye için, örgüt üzerinde gösterebilmesi" için çaba harcadıklarını ifade etti.

Arınç, NTV'de katıldığı bir programda Öcalan'la İmralı'da yapılan görüşmeleri değerlendirken şunları söyledi:

"Geçmişte yaptıkları, işledikleri suçları bir kenara koyalım. Bunları günde bin defa konuşmakla neticeye varamayız. Onlar, hüküm haline getirilmiş ve Türk milletinin hafızasında yer alan bir kayıp. Ama gündeme çözümü almışsak, Öcalan'ın bir aktör olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Biz gerçeklerle yola çıkıyoruz. Biz bu aktörden etkisini, Türkiye için örgüt üzerinde nasıl gösterebiliriz, bunun peşindeyiz. Siyaset yapıyoruz. Başarabilirsek Türkiye 40 yıllık bir sorundan kurtulmuş olacak."

Zor bir süreçten geçildiğini ve sürecin olumlu geçmesi için diğer partilerin üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini belirten Arınç, şu andaki eylemsizliğin ilerleyen günlerde silahların susacağının işareti olduğunu söyleyerek, "Kandil'e ve Avrupa kanadının ne söyleyeceğine bakmamız lazım. Bütün bu telkinlerin nasıl karşılanacağını görmemiz lâzım" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.