1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Parti Muradiye İlçe Binasına Saldırı
Binlerce Kişi 10 Dakika Kitap OKUDU

Binlerce Kişi 10 Dakika Kitap OKUDU

23 Nisan birçok ilde törenlerle kutlandı. Şanlıurfa'da, stadyumdaki törene katılanlar, programın ardından hep birlikte 10 dakika kitap okudu. Sakarya'daki törenlerde soğuk hava nedeniyle gösteri yapan

A+A-

23 Nisan birçok ilde törenlerle kutlandı. Şanlıurfa'da, stadyumdaki törene katılanlar, programın ardından hep birlikte 10 dakika kitap okudu. Sakarya'daki törenlerde soğuk hava nedeniyle gösteri yapan minik öğrenciler zor anlar yaşadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, birçok ilde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Samsun'daki törenlerde Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, makamlarındaki temsili yöneticilerle birlikte Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Ardından Sahil Yolu'nda düzenlenen etkinliklerle törenlere devam edildi. Buradaki törende Vali Aksoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Bayraklı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz halkın bayramını kutladı.

Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç'un konuşmasının ardından şiir okundu, öğrenciler çeşitli gösteriler yaptı. Tören geçişinin ardından etkinlikler sona erdi.

Kutlamalar kapsamında Yaşar Doğu Spor Salonu'nda bazı okul öncesi sınıflarının öğrencileri ile ilköğretim okullarının öğrencileri gösteriler sundu.

SİNOP
Sinop'ta ise Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulduktan sonra kutlamalara Şehir Stadı'nda devam edildi.

Vali Ahmet Cengiz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Erhan Arıkan, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu, halkın bayramını kutladı.

Milli Eğitim Müdürü İlyas Gülünay, 23 Nisan coşkusunun heyecan içinde yaşandığını ifade etti.

Tören, şiirlerin okunmasının ardından tören geçişiyle son buldu.

Kutlamalar çerçevesinde yapılması planlanan okul gösterileri ise havanın soğuk olması nedeniyle iptal edildi.

AMASYA
Amasya'da, Yavuz Selim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulduktan sonra, kutlamalara 12 Haziran Stadı'nda devam edildi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürük, ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir vatandaşların bayramını kutlamasının ardından geçit merasimi ve gösteriler ile törenlere devam edildi.

Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt'un konuşmasının ardından, kutlamalarda okulların çeşitli gösterileri, stadı dolduran vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

GİRESUN
Giresun'da, Atatürk Stadı'nda yapılması planlanan kutlamalar, havanın yağışlı olması nedeniyle 19 Eylül Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vali Dursun Ali Şahin, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder ile Belediye Başkanı Kerim Aksu, halkı ve öğrencileri selamladı.

Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, Türk milletinin tarihi seyri içerisinde bir dönüm noktası sayılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 91. yıl dönümünü kutlamaktan engin kıvanç ve mutluluk duyduklarını söyledi.

SİVAS
Sivas'ta Atatürk Anıtı önünde başlayan törende, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgenenal Muammer Bayram, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve diğer kuruluşların temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

4 Eylül Stadyumu'ndaki törenlerde, Vali Kolat, Tuğgenenal Bayram, Belediye Başkanı Ürgüp, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Yıldırım, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk halkı için önemine değinerek, çocukların bayramını kutladı.

ELAZIĞ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Elazığ'da da törenle kutlandı.

Vali Muammer Erol, 8. Kolordu Komutan Vekili Korgeneral Galip Mendi, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve protokol üyeleri, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören Atatürk Stadı'nda devam etti.

Vali Erol, Korgeneral Mendi ve Belediye Başkanı Selmanoğlu, bayrama katılan öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı.

Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Bozkurt, bayramın, milli birlik ve beraberlik duygusu bilinciyle güçlenen, milli iradenin temsil edildiği gün olduğunu söyledi.

TOKAT
Tokat'taki törenler Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Gaziosmanpaşa Stadyumu'ndaki törenlerde, Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Çeşitli spor dallarında başarılı olan okullara kupalarının verildiği törende, geçit törenin ardından öğrenciler gösterilerini sundu.

ŞANLIURFA
Şanlıurfa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenleri kapsamında stadyumdaki törene katılanlar, programın ardından hep birlikte 10 dakika kitap okudu.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Nuri Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve 20. Zırhlı Tugay Komutanı Vekili Albay Cevat Torun ile diğer ilgililer, vilayet önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu.

Vali Okutan, daha sonra makamında ağırladığı çocuklardan Şanlıurfa İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Yusuf Çalışkan'a koltuğunu devretti.

Kentteki kutlama töreni daha sonra 11 Nisan Stadyumu'nda devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Törenin sonuna doğru bir grup öğrenci, ''Şimdi Okuma Zamanı'' yazılı bir döviz açtı. Daha sonra Vali Okutan önderliğinde kent genelinde başlatılan ''Işığımı Arıyorum, Okuyorum'' kampanyasına destek amacıyla, kitap şeklinde kostüm giyen iki öğrenci protokolün oturduğu bölüme çıkarak, kitap dağıttı. Tüm katılımcılara da yapılan dağıtımların ardından, 10 dakika boyunca stadyumdakiler hep birlikte kitap okudu.

Bu arada, törene katılacağı belirtilen ancak gece ayak parmağındaki tırnak batması nedeniyle cerrahi operasyon geçiren Devlet Bakanı Faruk Çelik, törende yer almadı.

GAZİANTEP
Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen ilk törende, çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kamil Ocak Stadı'nda düzenlenen törende ise Vali Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, çocukların bayramını kutladı.

Öğrencilerin çeşitli kıyafetlerle resmi geçit yapmasının ardından, dans ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Gösterilere Suriye'den gelen çocuklar da katıldı. Bu arada stadın çatısına çıkan görevli öğretmenlerin, çocukları gösterileri için yönlendirmesi dikkat çekti.

Kutlama kapsamında, Türk Hava Kurumu motorlu paraşütle gösteri sundu. Kızılay da öğrencilere Türk bayrağı dağıttı.

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, törendeki konuşmasında, Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği ve dünyada eşi benzeri olmayan çocuk bayramının her yıl artan bir coşkuyla kutlanmasının sevindirici olduğunu söyledi. Serin, Atatürk tarafından Türk çocuklarına armağan edilen bayramın zamanla uluslararası bir nitelik kazandığını, şimdi ise dünya çocuklarının kaynaştığı bir şölen haline geldiğini belirtti.

SAKARYA
Sakarya'da yapılan törenlerde, soğuk hava nedeniyle gösteri yapan çocuklar zor anlar yaşadı.

Sakarya Atatürk Stadyumu'nda yapılan törene katılan Vali Mustafa Büyük, Sakarya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Sakarya Üniversitesi Rektörü (SAÜ) Muzaffer Elmas, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı halkın bayramını kutladı.

Geçit töreninin ardından küçük öğrenciler hazırladıkları gösterileri, giydikleri rengarenk kıyafetler içinde şarkılar ve türküler eşliğinde sundu. Azerbaycan, Gürcistan, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Bulgaristan, Makedonya, Kırgızistan ve Moldova'dan gelen çocukların da aralarında bulunduğu öğrenciler, halk oyunu gösterileri ve sportif gösteriler gerçekleştirdi.

Kentte havanın soğuk olması nedeniyle üzerinde jimnastik kıyafetleri bulunan minik öğrenciler zor anlar yaşadı. Üşüyen bazı öğrenciler gözyaşlarını tutamazken, bazıları da velilerinin ve öğretmenlerinin yardımıyla ısınmaya çalıştı.

KÜTAHYA
Kütahya'daki kutlamalar, il yöneticilerinin makamlarını sembolik olarak ilköğretim okulları öğrencilerine devretmesiyle başladı.

Vali Çiftçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Baro Başkanı Sabit Özdoğlar ile resmi ve özel kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından Zafer Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı.

Dumlupınar Stadı'ndaki törenlerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, bugünün, halk iradesinin halka verildiği, halk iradesine demokrasi tacının giydirildiği gün olduğunu söyledi.

NEVŞEHİR
Nevşehir'de Gazi Stadı'ndaki kutlamalarda, geçit törenine katılan Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığının atlı birlikleri, töreni izleyen vatandaşlardan alkış aldı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli spor faaliyetlerinde dereceye giren öğrencilere de kupa, madalya ve ödülleri verildi. Tören, öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.

ÇANAKKALE
Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nda, 18 okuldan bin öğrencinin hazırladığı gösteriler sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, törende yaptığı konuşmada, Milli Mücadeleyi yürüten, başarıya ulaştıran, Cumhuriyeti kabul eden, çağdaş kurum ve kuruluşları kuran TBMM'nin açılışının 91. yıl dönümünü kutlamanın, haklı gururu, sevinci ve mutluluğunun yaşandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.