1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakır’da Coşkulu Newroz... Kutlamalar Sona Erdi
Bilinmeyen Dilde Bilinmeyen Numaralar

'Bilinmeyen Dilde' Bilinmeyen Numaralar

Bilinmeyen numaralar servisi 11883, Kürtçe olarak hizmete başladı. Kürtçe'nin Kurmanci lehçesini kullanan servis, GSM ve sabit hatlar da dâhil, bütün numaraları kapsıyor.

A+A-

Bilinmeyen numaralar servisi 11883, Kürtçe olarak hizmete başladı. Kürtçe’nin Kurmanci lehçesini kullanan servis, GSM ve sabit hatlar da dâhil, bütün numaraları kapsıyor.

Mahkemelerin "Bilinmeyen dili" hizmet dili oluyor. Kürtçe'nin Kurmanci lehçesinde hizmet veren 11883, GSM ve sabit hatlar da dâhil, bütün numaraları kapsıyor.

Kadro sıkıntısı yüzünden uzun zamandır çalışmaya başlayamayan servis bir süre sürdürdüğü test yayınını bitirerek, Türkiye'nin ilk Kürtçe bilinmeyen numaralar servisi oldu.
Merkezi, Batman'da olacak olan 11883, şu anda geçici olarak İzmir'de bulunuyor.

24 saat boyunca hizmet veren ve şimdilik 15 kişinin çalıştığı servisin operatörleri, Türkçe de biliyor. Şirket, Batman'a taşındığında çalışan sayısının 30'a yükseleceği belirtiliyor.
Talep olduğu takdirde diğer lehçelerde de servis verileceğini ifade eden 11883 yetkilileri, 118 bilinmeyen numaralar servisinin özelleştirilmesiyle birlikte böyle bir hattın kurulması için resmi hiçbir engel kalmadığını söyleyerek, milyonlarca Kürt insanın yaşadığı bir ülkede, Kürtçe hizmet vermenin artık bir ihtiyaç haline geldiğinin altını çiziyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.