1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. bianet'ten 'Kürtaj Hakkı' KAMPANYASI
bianetten Kürtaj Hakkı KAMPANYASI

bianet'ten 'Kürtaj Hakkı' KAMPANYASI

Son günlerde Başbakan ve diğer devlet yöneticilerinden gelen kürtaj açıklamaları üzerine bianet tarafından 'Kürtaj Hakkı' kampanyası başlatıldı.

A+A-

Son günlerde Başbakan ve diğer devlet yöneticilerinden gelen kürtaj açıklamaları üzerine bianet tarafından "Kürtaj Hakkı" kampanyası başlatıldı.

bianet, "Kürtaj Hakkı" kampanyası başlattı. bianet çalışanlarının katılarak başlattığı kampanyada herkes kürtaj hakkıyla ilgili düşüncelerini yansıtan bir cümleyi bedenine ya da bir kâğıda yazarak fotoğrafını çekecek ve siteye gönderecek.

Sitede, haziran ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme gelmesi beklenen "Kürtaj yasası" öncesinde başlatılan kampanyayla ilgili olarak şöyle denildi:

"bianet kadınların ve erkeklerin, bu yasağa karşı çıkan tüm bireylerin tepkilerini açıkça ve kolayca dile getirmeleri adına bir kampanya başlatıyor. 'Bu Benim Kararım' diyen herkes istediği cümleyi istediği dilde yazarak bir fotoğrafıyla kampanyaya katılabilir.

Katılmak için aşağıdaki cümlelerden birini seçebilir ya da kendi tepkinizi dile getirdiğiniz bir cümleyi, istediğiniz dilde ve şekilde bir kağıda ya da karnınıza yazarak fotoğrafınızı çekip bize yollayabilirsiniz.

Kadınlar için: 'Benim Bedenim, Benim Kararım', 'Bu Benim Meselem'

Erkekler için: 'Kadının Bedeni, Kadının Kararı', 'Karımın Bedeni, Karımın Kararı', 'Kızımın Bedeni, Kızımın Kararı', 'Sevgilimin Bedeni, Sevgilimin Kararı', 'Bu Kadınların Meselesi', 'Kardeşimin Kararı', 'Annemin Kararı'

Kadınların kendi bedenleri ve hayatları üzerindeki söz haklarının ellerinden alınmasını engellenmek için bu kampanyaya destek vermeniz dileğiyle..."

Çekilen fotoğraflar, "Bu Benim Kararım" konu başlığıyla editor@bianet.org adresine gönderilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.