1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş'ın Maçı TEKRARLANACAK
Beşiktaş'ın Maçı TEKRARLANACAK

Beşiktaş'ın Maçı TEKRARLANACAK

Beşiktaş Cola Turka'nın 23 Kasım tarihinde Goettingen ile Almanya'da oynadığı Eurocup B Grubu karşılaşması, maçta yaşanan kural hatası nedeniyle tekrar oynanacak.

A+A-
Beşiktaş Cola Turka'nın 23 Kasım tarihinde Goettingen ile Almanya'da oynadığı Eurocup B Grubu karşılaşması, maçta yaşanan kural hatası nedeniyle tekrar oynanacak.
 
Beşiktaş itiraz etmişti
Beşiktaş Kulübü Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetici Şeref Yalçın, Goettingen ile yaptıkları maçta rakip takımın beraberlik basketinin ardından antrenörlerinin mola aldığını hatırlatarak, "Molanın ardından topun oyuna sokulacağı yerden maçın saati 19.8 saniye yerine 14 saniye olarak ayarlandı. Oyuncularımızın hakemlere yaptığı itirazın yanı sıra teknik ekibimiz de masa hakemine gerekli itirazlarda bulundu.
 
Ancak hakemler ve gözlemci bu uyarıları dikkate almayıp ve hatta bunun yeni kural olduğunu tarafımıza söyleyerek hücum saatini 14 saniye olarak ayarlatarak sonuca etki eden kural hatası yapılmasına sebep olmuşlardır" diye konuştu.
 
Kurallar gereği Goettingen takımının maçın bitimine 19.8 saniye kala sayı yapıp skoru 83-83 beraberliğe getirdikten sonra antrenör Burak Bıyıktay’ın mola alıp takıma yeni bir hücum organizasyonu anlatmak ve yine kurallar gereği oyuna rakip hücum sahasından başlatmak istediğini hatırlatan Şeref Yalçın, şöyle konuştu: "Molada oyuncularına süreyi sonuna kadar kullanıp atış yapılmasını ve gerekirse takım faul hakkını doldurmadığı için top bir şekilde maç bitmeden rakip takımın eline geçerse faul yapılmasını da belirtmiştir. Ancak maçın hakemleri ve gözlemcisi bu noktada büyük bir kural hatası yaparak moladan sonra sürenin dolmasına 19.8 saniye kalmasına rağmen takımımıza sebebi belli olmayan bir nedenle hücum için 14 saniye vermiştir. Dolayısıyla takımımız antrenörünün verdiği taktikle maçı en kötü berabere bitirip uzatmaya götürmeyi hedeflemiştir.
 
Ancak bu kural hatasından dolayı rakip takıma bir atış süresi daha tanınmış olması maçın sonucunu direkt olarak etkilemiştir. Ancak moladan sonra top kenardan çıkarılıp maç süresinin bitmesine 19.8 saniye kalmasına rağmen el kronometresiyle bu enstantene tekrar ölçüldüğünde geçen süre tam 23 saniyedir. Bu olayda başlı başına rakip takımın attığı atışın sürenin bitiminden sonra olduğu ve geçersiz olduğunun başka bir delildir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.