1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Vali Öksüz’ün Kurum Ziyaretleri
Besicilere Koyun ve Sığır DESTEĞİ

Besicilere Koyun ve Sığır DESTEĞİ

Kars'ta hayata geçirilen Süt Sığırcılığı ile Koyunculuk Projesi kapsamında besicilere koyun ve süt sığırı desteğinde bulunuldu.

A+A-

Kars'ta hayata geçirilen Süt Sığırcılığı ile Koyunculuk Projesi kapsamında besicilere koyun ve süt sığırı desteğinde bulunuldu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yürütülen Süt Sığırcılığı Proje kapsamında merkeze bağlı Çerme, Akbaba, Kocabahçe, Arslanizi, Yalınkaya, Esenyazı, Borluk, Tekneli, Hamzagerek, Tazekent, Güdeli ve Yolaçan köylerinde ikamet eden 54 vatandaşa 2'si simental ırkı süt sığırı olmak üzere toplam 108 gebe düvenin teslim edildiği belirtildi.

Uygulamaya konulan Koyunculuk Projesi kapsamında ise Akbaba, Bozkale, Başgedikler, Esenkent, Akdere, Hamzagerek ve Soylu köylerinde ikamet eden 17 vatandaşa toplam 272 koyunun geri dönüşümlü olarak teslim edildiği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"SYDV tarafından uygulamaya konulan projelerdeki hayvanlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personelince yüklenici firma tarafından belirtilen seçim bölgelerinden seçilmiş ve küpe numaralarına göre fayda sahiplerince noter huzurunda belirlenerek teslim edilmiştir. Bahse konu projeler, gelir getirici projeler kapsamında olup geri dönüşümleri, 2 yıl ödemesiz olmak üzere 6 yıl eşit taksit halinde, toplam 8 yıldır. Projeler 923 bin 170 lira bütçeyle uygulamaya konulmuştur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.