1. HABERLER

  2. Travesti Esmeray'ın Stand-up Gösterisi
BES'ten Vergi Haftası Açıklaması

BES'ten Vergi Haftası Açıklaması

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kars İl Temsilcisi İnan Ercan, kutlanan Vergi Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

A+A-
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kars İl Temsilcisi İnan Ercan, kutlanan Vergi Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.
Kars Büro Emekçileri Sendikası (BES) İl Temsilcisi İnan Ercan, vergi haftasının kutlandığı bu günlerde vergi çalışanlarının her zaman olduğu gibi vergi haftasında da mağdur olduklarını söyledi.
Ercan, “Her yıl kutlanan Vergi Haftasında olduğu gibi bu yılda göstermelik olarak bazı etkinlikler düzenlenip bizler de her zaman ki gibi bu etkinliklerde katılım kalabalık görünsün diye figüran olarak katılmak zorunda bırakılıyoruz. Hiç kimsenin aklına bu vergiyi toplayanlar gelmiyor. Sorunlarımızı ve taleplerimizi dikkate alıp çözüm üretmiyorlar. Vergi dairesi emekçileri olarak kamuda görev yapanlar içerisinde gerek iş yükü gerekse neredeyse haftada bir değiştirilen, eklenen, çıkartılan vergi mevzuatını uygulama yönünden en zor görevlerden birisini yerine getirmekteyiz. Vergi toplarken ve denetim yaparken silahlı, sopalı, sözlü saldırılara maruz kalmaktayız. Her geçen gün biraz daha güç koşullarda yaşamaya sevk ediliyoruz. Dışarıda milyonlarca işsiz insan gezerken beş kişinin yapacağız işi bir kişinin sırtına yükleme, performansa dayalı ücretlendirme, gelirci-giderci ayrıştırması uzman-memur ayrıştırması ile çalışma barışının bozulduğu günleri yaşıyoruz. Aldığımız ek ücretler maaşlarımıza eklenmediği için emekli olduğumuzda emekli maaşlarımız yarıya düşmekte ve pek çok arkadaşımız emekli olamamaktadır.” dedi.
VERGİ DAİRESİ ÇALIŞANLARINA YIPRANMA PAYI VERİLMELİ
Ercan, daha sonra şunları söyledi: “Her vergi haftasında tüm vergi çalışanlarına bir maaş tutarında ikramiye verilmelidir. Yaşadığımız bu çağda internetin hayatın her alanına girdiği bir zamanda internet bağlantısının olmaması gibi bir ilkelliğe son verilmeli, vergi dairelerinin çalışma koşulları ve mekanları bir an önce düzeltilmelidir. Bozulan çalışma barışının ve ücret adaletsizliğinin düzeltilmesi için Maliye hizmetleri sınıfı kanunlaştırılmalıdır. Bu arada hafta sonu uzmanlık sınavına girecek vergi çalışanlarının yolluklarına dair farklı farklı uygulamalara yol açan Bakanlık ve yöneticiler derhal bu çelişkili uygulamaya son vermeil Ardahan’da Iğdır’da Erzurum’da ödenen sınav yollukları Kars’ta da ödenmelidir. Buradan sormak istiyoruz Kars farklı bir Cumhuriyet kenti mi? Hele böylesi bir vergi haftasının kutlandığı bir haftada ortalama 200 TL alınacak olan vergi memurunun sınav yolluğuna göz dikilmemelidir. Yoksa karşılaşılan bu sorun vergi haftasının göstermelik ve bizlere göre asıl vergiyi toplayan çalışanların gerçek sahibi ve öznesi olmasının ötesinde hakların göz ardı edildiğinin somut bir örneği olarak orta yerde duracaktır. Sonuç olarak ülkemizde uygulanan adaletsiz bir vergi sisteminden vergi çalışanı da, esnafı da, işçisi de, işsizi de kısacası hepimiz mağduruz, şikayetçiyiz.Bu nedenle gün bizleri karşı karşıya getirenlere karşın bugün direnişlerinin 74. gününü yaşayan TEKEL işçileri gibi birleşik bir mücadele hattında ortak mücadele verip adaletli bir vergi sistemi kurmaktan geçiyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.