1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kayıp Esra 2.5 gün Sonra Bulundu
Berlin Film Festivalinde 2 Türk FİLMİ

Berlin Film Festivali'nde 2 Türk FİLMİ

Almanya'nın başkenti Berlin'de 7-17 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Berlin Film Festivali'nin (Berlinale) Panorama bölümünde 2 Türk filmi gösterilecek

A+A-

Almanya’nın başkenti Berlin’de 7-17 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Berlin Film Festivali’nin (Berlinale) Panorama bölümünde 2 Türk filmi gösterilecek

Berlinale'den yapılan açıklamada, Panorama bölümünde gösterilecek filmlerin tespit edildiği belirtilerek, bu bölümde 23 ülkeden 31 filmin yer aldığı ifade edildi.

Panorama bölümünde gösterilecek filmler arasında Kars'ta çekimleri yapılan Uğur Yücel'in yönetmenliğini yaptığı ve Cenk Alibeyoğlu, Rıfat Şungar, Valeria Skorohodova, Yulia Vaniukova, Yulia Erenler, Şebnem Bozoklu ile Ezgi Mola'nın baş rollerde oynadığı ''Soğuk'' filmi de yer aldı.

Diğer Türk film de Almanya yapımı Aslı Özge'nin yönetmenliğini yaptığı ve Defne Halman ile Hakan Çimenser'in oynadığı ''Hayatboyu'' filmi olduğu belirtildi.

İki filmin de Berlinale'de dünya prömiyeri yapılacağı kaydedildi.

Berlinale'de büyük ödül ''Altın Ayı'' için yarışacak ve yarışma bölümünde yer alan filmler arasında henüz Türk filmi bulunmuyor.

Haberin Öncesi

BAŞROL DE CENK ALİBEYOĞLU

Demiryollarında çalışan bir memurun öyküsünü anlatan "Soğuk (Buz Dağı)" filminde Cenk Alibeyoğlu başrol oynuyor. Şebnem Bozoklu, Ezgi Mola, Ahmet Rifat Şungar, Valeria Skorokhodova, Yulia Vanyukova, Yulia Erenler, Atılay Uluışık ve Rıza Sönmez'in de rol aldığı filmin çekimleri Kars'ta yapıldı.

Foto Galeri...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.