Ben Affleck Karaköyü İrana ÇEVİRDİ

Ben Affleck Karaköy'ü İran'a ÇEVİRDİ

Yeni filmi için Karaköy sokaklarını İran'a dönüştüren Ben Affleck, bir binaya dev Humeyni posteri astırdı.

A+A-

Yeni filmi için Karaköy sokaklarını İran’a dönüştüren Ben Affleck, bir binaya dev Humeyni posteri astırdı. Ezan okunurken çekimlere ara verilmesi dikkat çekti

Ünlü Hollywood yıldızı Ben Affleck’in başrolünü oynayıp yönettiği yeni filmi “Argo” için Karaköy, İran sokaklarına dönüştürüldü. Filmin iki gündür Karaköy’de yapılan çekimlerine dün de devam edildi. Maliye Caddesi üzerinde eylem sahneleri çekildi. 1979 İran rehine krizini anlatan film için cadde üzerindeki tüm işyeri ve dükkânlara Farsça tabelalar asıldı, bir binanın ön cephesine ise İran İslam Devrimi’nin ruhani lideri Ayetullah Humeyni’nin devasa posteri asıldı. Ellerinde Humeyni posterleri taşıyan göstericilerin arasında Humeyni’yi canlandıran bir oyuncunun olması da dikkat çekti.

Senaryo gereği ellerinde Farsça yazılı posterler taşıyan kara çarşaflı kadın eylemciler ile tüfekli İran askeri ve resmi görevlilerini canlandıran figüranlar zaman zaman slogan atarak Karaköy sokaklarını çınlattı. Affleck’in kullandığı minibüsün protestocu grubu yararak aralarından geçtiği sahne ise birkaç kez tekrarlandı.

Görüntüleri kontrol etti

Oyuncular ve 100 kişiden fazla figüranın katılımıyla yapılan çekimler set ekibinin tüm gününü aldı. Bazı yolların kapatılması nedeniyle güvenlik görevlileri ile vatandaşlar tartıştı. Oldukça keyifli görünen Affleck, eski bir Vosvos minibüsün arkasındaki monitörlerden çekilen sahneleri gözden geçirdi. Çekimler sırasında ezan okunurken sete bir süre ara verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.