1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Cami Temeli Atıldı
Belediye, Mezarlıklara Ağaç DİKİYOR

Belediye, Mezarlıklara Ağaç DİKİYOR

Kars Belediyesi; Sukapı, Bülbül, Yeni Mahalle, Karadağ, Asri Mezarlıkları ve Şehitliği kapsayan ağaçlandırma çalışmalarını başlattı.

A+A-

Kars Belediyesi; Sukapı, Bülbül, Yeni Mahalle, Karadağ, Asri Mezarlıkları ve Şehitliği kapsayan ağaçlandırma çalışmalarını Sukapı Mahallesi'nden başlattı.

KHA'nın haberinde, Söz konusu çalışma sadece mezarlıkları değil Kars’ta bulunan parkları da kapsıyor. Başlatılan çalışmalarda Orman Bakanlığı'ndan gönderilen çam ağaçlarının yanı sıra çalışma kapsamını genişletmek için Iğdır, Bursa, Sarıkamış ve Erzurum’dan da çam ağaçları satın alındı. Böylelikle toplam 13 bin fidanın ilimizdeki mezarlık ve park alanlarına dikimi için Kars Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Nurullah Irgalı’nın nezaretinde 12 kişilik ekip özveri ile çalışmalarını sürdürüyor.

Mezarlıklarda başlatılan ağaçlandırma çalışmaları sırasında çalışmadan haberdar olarak mezarlığa akın eden mahalle sakinleri, “Çok yerinde bir çalışma başlatılmış durumda ve sahipsiz olduğunuz bildiğimiz mezarlara öncelik verilmesi çalışmanın ayrım gözetmeden yürütüldüğünü göstermektedir. Maneviyatımıza sahip çıkılması bizleri duygulandırdı “ diyerek çalışmaları değerlendirdiler.

Mahalle muhtarı Çetin İlbeği öncülüğünde mahalle sakinleri de ev sahipliği yapmak için ekiplere yardımcı oluyorlar.

Benzer Haber

YURT ÖĞRENCİLERİNDEN FİDAN DİKİMİ

Kars Yetiştirme Yurdu öğrencileri kendi adlarına fidan diktiler.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Şu İşleri Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “14 Bin Çocuğa 14 Bin Fidan” protokolü kapsamında Kars Orman İşletme Müdürlüğü ile kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü proje ile Yetiştirme Yurdu öğrencileri kendi adlarına birer adet fidan diktiler.

Kars Otogar Mevkiindeki alana yapılan ağaç dikim törenine Vali yardımcısı Murat Demirci, Kars Belediyesi Başkan Vekili Haydar Yılmaz, Orman ve Su İşleri Erzurum Bölge Müdür Vekili Ayhan Deligöz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Taner Kondakçı, daire amirleri ve yetiştirme yurdu öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende halk oyunları gösterisi ardından da günün anlam ve önemini belirtir konuşmalar yapıldı.

Konuşmalardan sonra ağaç dikim törenine geçildi ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kars Yetiştirme Yurdu Hatıra Ormanı’nda yetiştirme yurdu öğrencileri kendi adlarına birer edat fidan dikmenin mutluluğunu yaşadı. Törene katılan daire amirleri de öğrencilerle birlikte fidan dikimi yaptılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.