1. HABERLER

  2. Belediye Kendi Yolundan TAŞ ÇALDI
Belediye Kendi Yolundan TAŞ ÇALDI

Belediye Kendi Yolundan TAŞ ÇALDI

Kars Belediyesi, İnsanlık Anıtı'na giden yoldan parke taşları sökmesi ve bu işlemi hırsızca yapması tepkilere sebep oldu.

A+A-
Kars Belediyesi, İnsanlık Anıtı'na giden yoldan parke taşları sökmesi ve bu işlemi hırsızca yapması tepkilere sebep oldu.

AMAÇ İNSANLIK ANITI’NA ÇIKIŞI ENGELLEMEK Mİ?
Kars Belediyesi’nin; Sukapı Mahallesinde İnsanlık Anıtı’na giden yoldan söktüğü taşları Karadağ Caddesi’nde çalışmaları süren bulvarın yapımında kullanması tepkilere neden oldu.
Kars eski Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun girişimleriyle Sukapı Mahallesi’ne 10 yıl önce yapılan parke taş yolunda ilginç gelişmeler yaşanıyor. 3 gün öncesine kadar bazı vatandaşlar yoldaki parke taşları söküp götürmeye başladılar. Taşları götüren vatandaşlardan bir kaçı zabıtaya yakalandı.
Ardından Karadağ Caddesinde geçtiğimiz ay yıkılan parkın yerine yapılan bulvar çalışmalarına taşların taşındığı öğrenildi. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 100 metrekare alandaki taşları sökerek Karadağ Caddesi’ne götürünce Mahalle Muhtarı ayaklandı.
Yaklaşık 2 bin 500 nüfusu olan Sukapı Mahallesi halkının kullandığı yollardaki parkelerin sökülmesine tepki gösteren Muhtarı Çetin Ülbeyi, bu gelişmeleri bir türlü anlayamadığını söyledi.
MAHALLELİ AYAKLANDI
“Kars Belediyesinin Sukapı Mahallesi’nde yapmış olduğu bu uygulamaya bir anlam veremedik. Hangi mantık, hangi akıl bu hizmeti yok etmeye çalışıyor anlamış değiliz. Neden yapılmış yolumuzun taşlarını söküyorlar?. Bu sorunu Başbakana ileteceğiz. Mahallenin yolunun taşını söküp götürmek de nerden çıktı”. Akıl alır gibi değil.” dedi ve bir yandan da yoldaki taşları eliyle düzeltmeye çalıştı.


GÖTÜRDÜK ANCAK YENİDEN YAPACAĞIZ..
Belediye yetkilileri de, Sukapı Mahallesi’nde İnsanlık Anıtı’nın altındaki yoldan taş alındığını doğrulayarak, “Buradaki yol pek kullanılmayan bir yol. Aynı zamanda da yoldaki kum miktarı çok fazla olduğundan yağışlarda ve araçların iniş-çıkışlarında bozuluyordu. Bu yol bozulduğu için bizlerde bulvar çalışması süren Karadağ Caddesi’ne götürdük. Şu ana kadar 100 metrekare alandaki taşları alıp götürdük. Bu götürdüğümüz taşları Karadağ Caddesi üzerindeki bulvara döşüyoruz. 1 Temmuz’da yapılacak ihalenin ardından bilindiği gibi Faikbey Caddesi parke taşlar sökülecek. O zaman da o taşları alıp şimdiki söktüğümüz Sukapı Mahallesi’ndeki anıtın yolunu yeniden yapacağız. Ayrıca bizler o bölgeden taşları almadan da bazı vatandaşlar parke taşları götürüyorlarmış. Ortalama 200 metrekare alanın taşı çalınmış. Hatta bir defasında taşları çalanları Zabıta ekiplerimiz yakalamışlar. Buradaki amacımız Sukapı Mahallesi’nin yolunu öylece bırakmak değil. Önümüzdeki günlerde Faikbey Caddesi üzerindeki parke taşlar ile bu yolu daha güzel ve sağlam yeniden yapacağız.” şeklinde açıklamada bulundular.
Sukapı Mahallesi’nde önce vatandaşlar tarafından sökülen ardından da başka bir caddede kullanılması için Belediye görevlilerince sökülen yolun yeniden yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.