1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Av Yasağı Başladı... Kara Avcılığı Sezonu Tüm Türkiye'de Kapandı
BDPnin Afişleri YASAKLANDI

BDP'nin Afişleri YASAKLANDI

BDP'nin başlattığı 'Buradayım, BDP'ye üye oluyorum - ez li virim' Kars ve Iğdır Valilikleri tarafından yasaklandı.

A+A-

BDP’nin başlattığı “Buradayım, BDP'ye üye oluyorum - ez li virim” temalı kampanyanın afişleri, üzerinde Kürtçe yazı olduğu için Iğdır ve Kars Valilikleri tarafından yasaklandı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) aldığı kararlar çerçevesinde başlatılan "Ez li vir im (Buradayım) BDP'ye üye oluyorum" kampanyası için basılan afişler, Iğdır ve Kars Valilikleri tarafından yasaklandı.

BDP yaptığı açıklamada, İl Emniyet Müdürlükleri tarafından il örgütlerine yapılan tebliğin gerekçesinin afişlerin üzerindeki Kürtçe yazılar olduğunu belirtti.

Açıklamada, "Siyasi Partiler Kanunu'nda "Türkçeden başka dil kullanılamaz" hükmü yerinde duruyor. Seçim Yasası'nda yapılan değişiklikle "Türkçe esastır" diyen ama başka bir yasaklama getirmeyen hükümle, fiili olarak kullanılan Kürtçe, şimdi yeniden yasaklı dil haline getirildi" deniyor.

BDP Merkez Yürütme Kurulu 3 Kasım 2011'de yaptığı toplantıda, özellikle Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) operasyonu kapsamında baskının arttığını ifade ederek "Buradayım, BDP'ye üye oluyorum - ez li virim" temalı bir kampanya başlatmıştı.

13 Kasım'da Diyarbakır'da BDP Parti Meclisi toplası öncesinde konuşan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş şöyle demişti:

"Baskılara cevap olması için 'Buradayım, BDP'ye üye oluyorum - ez li virim' temalı üye kampanyası başlatacağız. Tüm il ve ilçelerde olacak. KCK adı altında yapılan operasyonlara tepki amaçlı 'ben de aynı politik faaliyeti yürütüyorum, buradayım, kendimi ihbar ediyorum' temalı bir kampanya yapılacak ve arkadaşlarımız savcılara dilekçe verecek. Ayrıca, siyaset akademilerinde ders vermek isteyen ya da katılmak isteyen herkese açık olacak. İsteyen basın mensubu sonuna kadar takip edebilecek, görüntü alabilecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.