1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 'Dördüncü İttifak'tan Ortaklık Fotoğrafı
BDPli Birtane Tarihi Yapıları SORDU

BDP'li Birtane Tarihi Yapıları SORDU

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e yazılı soru önergesi verdi.

A+A-

BDP Kars'taki tarihi eserlerin korunmasına ilişkin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e yazılı soru önergesi verdi.

Kars'ta bulunan tarihi yapıların çoğunun yok olmaya yüz tuttuğunu belirten Birtane, bu tarihi yapıların onarılmadığı sürece yok olacağını söyledi. Ayrıca Kars'ta bulunan tarihi evlerin de bakımsızlıktan yıkılmak üzere olduğunu kaydeden Birtane, "Doğumevi ve Hekimevi olarak kullanılan tarihi ev, bir an önce restore edilerek korumaya alınmalıdır. Ayrıca kentte bulunan bütün tarihi yapılar için titiz bir çalışma yürütülerek, yok olmak üzere olan bu tarihi yapılar kurtarılmalıdır. Turistik bir kent olabilecek Kars'ın bu değerleri göz ardı edilmemelidir" dedi.

Birtane Bakan Günay'a şu soruları sordu: "Kars'ta Hekimevi olarak kullanılan ve daha sonra boşaltılan tarihi iki katlı Kagir binanın akıbeti ne olacaktır? Kars Kalesi, Ani Antik Kenti, tarihi evlerin ve tabyaların restore edilmesi ve turizme açılması için bir proje çalışması var mıdır? Kars'ta koruma altında olan tarihi yapılar hangileridir ve yeterince korunmakta mıdır? Yıkılan tarihi yapılarla ilgili olarak zamanında gerekli tedbirlerin alınmamasından ötürü sorumlular hakkında bir işlem yapılmış mıdır? Yıkılmamış tarihi yapıların korunması için ne tür tedbirler alınacaktır?"

Benzer Haber...

Birtane, KPSS adaylarını Bakan Dinçer'e sordu

Birtane Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in de yanıtlaması istemiyle, KPSS sınavlarına giren adaylara ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

KPSS kılavuzlarında yapılan düzenleme gereğince KPSS sınavına başvuru tarihinin son günü itibariyle, bitirilen en üst öğrenimden sınava girilmesinin zorunlu tutulduğunu ifade eden Birtane, "Bu uygulama birden fazla bölüm mezunlarının her hangi bir resmi kurumda göreve atanmasını engeller niteliktedir. Bu nedenle bu uygulamanın bir an önce iptali, olası hak kayıplarının önüne geçmesi itibariyle anlamlıdır" diye belirtti. Lisans ve aynı zamanda önlisans mezunlarının meslek seçme hakkı kapsamında istediği düzeyden kamu seçme sınavına girmesi gerektiğini ifade eden Birtane, Dinçer'e şunları sordu: "Bu uygulama ile ilgili genel kural nedir? Öğrenci bir üst öğrenime (lisans eğitimi) devam ediyor veya mezun ise bir alt öğrenimden yani önlisans programı düzeyinde KPSS'ye girebilmekte midir? Lisans mezunu olduğu halde, önlisans düzeyinde KPSS'ye girmek isteyen adayların durumu ne olacaktır? Bu uygulama hangi tarihte başlamıştır? Uygulama hala devam ediyor mu? Uygulamanın dayandığı yasal mevzuat nedir? Bu uygulama yalnızca sınav kılavuzunda belirtilen ibareye göre mi yapılıyor? Şayet sınav kılavuzunda belirtilen ibareye göre kişilerin geleceği ipotek altına alınıyorsa bu durum yasalara ve Anayasaya aykırılık teşkil etmiyor mu?"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.