1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 220 Derecede Ekmek Mücadelesi
BDP Taksim Meydanını Resmen İSTEDİ

BDP Taksim Meydanı'nı Resmen İSTEDİ

İstanbul Demokratik Kent Konseyi, 21 Mart'ta kutlanacak olan Newroz'un Taksim Meydanı'nda kutlanması için İstanbul Valiliği'ne başvurdu.

A+A-

İstanbul Demokratik Kent Konseyi, 21 Mart'ta kutlanacak olan Newroz'un Taksim Meydanı'nda kutlanması için İstanbul Valiliği'ne başvurdu.

Çok sayıda siyasi parti, STÖ, kurum ve derneğin oluşturduğu İstanbul Demokratik Kent Konseyi, geçtiğimiz yıl yapılan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına kadar kapalı olan Taksim Meydanı'nın 21 Mart'ta yapılacak Newroz Bayramı'na da açılması talebiyle bugün öğlen saatlerinde İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulundu.

Meydanın Newroz kutlamasına açılması yönündeki dilekçelerini valiliğe teslim eden Kent Konseyi bileşenlerinden BDP İstanbul İl Eş Başkan Yardımcısı Dursun Yıldız, başvuruya ilişkin açıklama yaptı. Gerekli resmi evrakları ile Newroz'u Taksim'de kutlamak için valiliğe başvurduklarını ve izin belgelerini Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya imzalattıklarını aktaran Yıldız, belgelerini imzalatmak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gideceklerini belirtti. Hükümetin ve devletin bu yıl Newroz'un Taksim'de kutlanması için, daha uyumlu olacağına inanmak istediklerini ifade eden Yıldız, "Dilerim hükümetin ve devletin sağduyulu yaklaşımı sonucu bu yıl büyük bir olgunluk içinde, Newroz'u Taksim'de kutlayacağız. Bizim amacımızı herhangi bir şiddet gösterisi değil. Amacımız her sene olduğu gibi bu yıl da büyük bir olgunluk içinde halkaların eşitliği, özgürlüğü ve mutluluğu birlikte yaşayacağı güzel bir Newroz kutlamaktır" diye konuştu.

Taksim'in kendileri için önemli olduğunu da söyleyen Yıldız, valiliğin buna izin verip vermeyeceği yönündeki soruya ise, "İzin vereceğine inanıyoruz ve ümit ediyoruz. Çünkü bu yaklaşım aynı zamanda Kürt sorununa barışçıl bir şekilde çözümüne yaklaşımının da bir işareti olacaktır. Buna inanıyoruz o nedenle geldik" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.