1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kemal Burkay BDP'yi Sert Dille ELEŞTİRDİ
BDP: Suikastlar Gündeme GELEBİLİR

BDP: Suikastlar Gündeme GELEBİLİR

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonunu değerlendirdi ve iç savaş hesabı yapıldığını söyledi.

A+A-

BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin PKK kamplarına yönelik hava operasyonunu değerlendirdi: “Bize yönelik suikastlar gündeme gelebilir. Birileri Türkiye'de iç savaşın hesabını yapıyorlar.”

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonunu değerlendirdi ve iç savaş hesabı yapıldığını söyledi.
BDP Grup Başkanı Demirtaş'ın gazetelerde yayınlanan açıklamasına göre, kamuoyunda sınır ötesi operasyon konusunda bir beklenti oluştu ve hükümet, bu beklentiyi karşılamak için böyle bir operasyon talimatı verdi.

Demirtaş, "Sınır ötesi operasyonun talimatını verenler de, bunu yapanlar da Kürt sorununun Kandil'de değil, İstanbul, Diyarbakır ve Batman'da olduğunu çok iyi biliyorlar ve sonuç alamayacaklar" dedi.

Demirtaş sözlerine şöyle devam etti: "Hükümet ve hükümete yakın yayın organları son dönemlerde yaşananların faturasını BDP ve DTK'ya çıkarıyorlar. Her şeyin sorumlusu olarak bizi gösteriyorlar. Bizi asıl hedef haline getirdiler. Bize yönelik suikastlar, infazlar ve toplu tutuklamalar gündeme gelebilir. Birileri Türkiye'de iç savaşın hesabını yapıyorlar. Tekrar müzakerelere başlanmaz ise bu tehlike ortaya çıkabilir. Bu hesapları önlemenin tek yolu açık müzakerelerdir. Öcalan ile de BDP ile de açık müzakereler yürütülebilir."

Haberin uzantısı...

"Açıkça Hedef Gösterildik" 

BDP, Yeni Şafak gazetesinin kendilerini "açıkça hedef gösterdiğini" belirterek, "Savaşı BDP başlatmadı, barışı BDP getirecek" açıklamasını yaptı; gerçekleşebilecek saldırıların sorumlusunun gazete ve AKP hükümeti olduğunu söyledi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Yeni Şafak gazetesinin manşetindeki "Katil Sizsiniz" başlıklı haberde, "açıkça hedef gösterildiklerini" belirten bir açıklama yaptı.
Haberde, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Siirt Milletvekili Gültan Kışanak'ın bulunduğu fotoğrafın yanında "Katil Sizsiniz" başlığı yer alıyor.

Haberin altbaşlığında ise şu ifadeler yazıyor: "Türkiye, Çukurca'da şehit düşen 11 askerimiz için gözyaşı dökerken, bu kanlı tablonun baş sorumlusu demokrasi kılıfı ile her fırsatta terörü yücelten BDP oldu. Kandil'in sözünden çıkmayan, kardeşlik projesini sabote etmek için her yolu deneyen, canlı bombayı 'şehit' ilan eden BDP katliamların ortağı haline geldi."

Haberler ilgili hukuki yollara başvurduklarını açıklayan parti, "bu tür hedef gösterici, provokatif haber ve yayınlar karşısında" halkı duyarlı olmaya çağırdı.

"Densizlik ve rezillik"

"Kürdüyle-Türküyle sadece yoksul Anadolu çocuklarının öldüğü bu savaşı başlatan da, kışkırtan da BDP değildir" diyen BDP, şu açıklamayı yaptı:

* Yeni Şafak Gazetesi'nin bugünkü sayısında manşetten verilen "katil sizsiniz" başlıklı haberde partimiz, partimizin Eş Genel Başkanları, milletvekilleri ve DTK Eş Başkanları resimleri de yayınlanarak çok açık bir biçimde hedef gösterilmiştir.

* Dün Çukurca'da yaşanan acı olayı fırsat bilerek doğrudan partimizi sorumlu tutmaya kalkışan bu haber, Başbakan Erdoğan'ın bir süre önce partimizi "terör örgütü ilan eden" hedef gösterici yaklaşımlarının yeni bir aşaması olarak ortaya çıkmıştır.

* Maalesef ki, bu çevrelerin ele geçirdiği iktidar gücünü ve nimetlerini kaybetme ihtimalini düşünmeleri bile çılgınlaşmalarına yetmektedir. AKP'nin her türlü seçim hilesine rağmen, bağımsız olarak seçime girerek 36 milletvekili ile TBMM'de grup kuran bir partiyi "katil" ilan etme densizliği ve rezilliğini asla içimize sindirmeyeceğiz.

"Barışı BDP getirecek"

* Bu savaşı dayatan ve besleyen gerçek katiller teşhir olana ve halka hesap verene kadar da mücadelemizden tek bir geri adım atmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.

* Partimizin her türlü girişimini ve barış arayışını elinin tersiyle bir kenara iten AKP iktidarı bu çatışmalara nelerin yol açtığını bizden daha iyi biliyor. Kürdüyle-Türküyle sadece yoksul Anadolu çocuklarının öldüğü bu savaşı başlatan da, kışkırtan da BDP değildir. Ama barışı getirecek olan da BDP'den başka parti değildir.

* Özellikle bu manşet haberle birlikte partimize, parti yöneticilerimize, milletvekillerimize yönelik gelişebilecek her türlü saldırının sorumlusu Yeni Şafak gazetesi ve AKP Hükümeti'nin kendisi olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.