1. HABERLER

  2. Ninelerin Messenger 'MSN' Tutkusu
BDP Kars İl Örgütü Saldırıları KINADI

BDP Kars İl Örgütü Saldırıları KINADI

BDP Kars İl Örgütü uğradıkları saldırılarla ilgili Kars İl Başkanlığı binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

A+A-

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars İl Örgütü, Hatay Dörtyol, Bursa İnegöl, BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş ve son olarak Erzurum'da Kars'ın Digor İlçesi Dağpınar Belediye Başkanı Ayhan Erkmen'e karşı yapılan saldırıları kınadı.

BDP Kars İl Örgütü uğradıkları saldırılarla ilgili Kars İl Başkanlığı binası önünde bir basın açıklaması yaptı. İl teşkilatı adına basın açıklaması yapan BDP Kars İl Başkan yardımcısı İdris Ağbaba, yaşanan Linç girişimlerinin, İçişleri Bakanı Atalay’ın Hatay’ın Dörtyol ilçesinde “Amanosları boşaltın” diye başlayan talimatının ardından geliştiğini iddia etti.

Ağbaba, “Yargı erki ile yapılan hukuksuzca tutuklamalarla ilgili hassasiyetlerini ortaya koyarak kamuoyu ile paylaşmıştık. Ve bu gün, daha vahim bir kırılmanın esiğinden, farklı yerleşim yerlerinden ama aynı merkezden, toplumsal ayrışmaya giden, halkımıza karsı linç girişimlerinden en büyük üzüntü ve kaygı duyduğumuzu belirtmek isteriz. AKP, adına “demokratik açılım” dediği, oyalama ve bos süreçle, insanları demokrasiye tahammül etmez hale getirmeyi gerçekleştirdi. Bu aslında, gerçekte istediği, gerici, demokrasiden, özgürlüklerden, hukuktan uzak dikta yönetim seklini hayata geçirmek için AKP’nin alt beynindeki asil süreci idi. Kürt sorunu tam da bu günlerde ülkenin birincil sorunu olduğunu daha çok hissettiriyor. Bir dönemin kuvvet komutanlarınca adına hafif yoğunluklu savaş denilen süreç, son aylarda yaşanan sivillere karşı linç girişimleri ile toplumu tamamen ayrışmaya, götüren bir sürece getirmiş bulunmaktadır.” dedi.

HİÇ KİMSE ATEŞLE OYNAMAMALIDIR
Ağbaba, daha sonra şunları söyledi: “İnegöl de, Dörtyol’da ve en son Erzurum’da, Dağpınar Belediye Başkanımız Sayın Ayhan Erkmen’e yapılan linç girişimi AKP siyasetinin sonucudur. Linç girişimlerinin özellikle Hatay Dörtyol İlçesi’nde İçişleri Bakanı Atalay’ın “Amanosları boşaltın” diye başlayan talimatının ardından gelişmesi çok manidardır. Devlet bir haftadır Dörtyol’da yok. Olmadığı gibi halkımızın üzerinde oynanan ve mala, cana kastetmeye varan kirli, faşist linçi ateşlemekten elini çekmeli. Siyasi parti liderlerinin ve devlet yetkililerinin halkımızı ve partimizi hedef gösteren açıklamaları toplumsal yapının altına mayın döşemektedir. Bu nedenle yaşanan her olaydan ve ölümden sorumlu da onlardır. Artık sözlerin tükendiği noktaya yaklaşıldı ve bu bizi kaygılandırıyor. Tüm siyasi parti liderlerini ve devlet yetkililerini akli selim olmaya davet ediyoruz. AKP’nin halkları boğazlaşmaya ve ayrışmaya götüren bu tutumunu şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu tutumun ülkemize ve halklarımıza hiçbir yarar getirmeyeceği bilinmelidir. Hiç kimse ateşle oynamamalıdır.”

Basın açıklamasına Erzurum’da saldırıya uğrayan Digor ilçesi Dağpınar Beldesi Belediye Başkanı Ayhan Erkmen, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay da katıldı.

Ağbaba, Erzurum'da Dağpınar Belediye Başkanı Ayhan Erkmen'e linç girişimde bulunulduğunu iddia ederek bundan AK Parti'yi sorumlu tuttu.

"Siyasi parti liderleri ve yetkililer halkımızı ve partimizi hedef gösteriyor" diyen Ağbaba daha sonra şunları söyledi: "Açıklamalar toplumsal yapının altına mayın döşemektedir. Bu nedenle yaşanan her olaydan ve ölümden sorumlu da onlardır. Artık sözlerin tükendiği noktaya yaklaşıldı ve bu bizi kaygılandırıyor. Tüm siyasi parti liderlerini ve devlet yetkililerini aklıselim olmaya davet ediyoruz. Hiç kimse ateşle oynamamalıdır."

Basın açıklamasına İl Başkanı İdris Ağbaba, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, Dağpınar Belediye Başkanı Ayhan Erkmen ve partililer katıldı. Basın açıklamasından sonra grup sessizce parti binasına geçti.

Haberin Öncesi..
ERZURUM'DA BDP KONVOYUNA SALDIRI
KCK operasyonunda tutuklanan partililerin davasını izlemek için kente giden BDP heyetinin araçları taşlandı. Altı kişi gözaltına alındı. Araçlar hasar gördü.

Tutuklu bulunan Iğdır belediye başkanı Mehmet Nuri Güneş hakkındaki davayı izlemek için Erzurum'a giden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) heyetinin içinde olduğu konvoy taşlı saldırıya uğradı.

Uçakla önceki akşam ile giden BDP'liler parti il merkezine ilerlerken yolda bir grubun saldırısına uğradı. Konvoydaki bazı araçlar zarar gördü. Polis altı kişiyi gözaltına aldı; şüpheliler savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. BDP heyetinde eşbaşkan Selahattin Demirtaş ve milletvekilleri Pervin Buldan'la Hamit Geylani de vardı.

Demirtaş duruşmaya ara verildiği sırada adliyenin garaj kapısından çıkarak Diyarbakır'a hareket etti.

Güneş ve 11 BDP’li ocakta KCK operasyonları çerçevesinde "PKK üyeliği" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Kars, Digor'a bağlı Dağpınar Belediye Başkanı Ayhan Erkmen, Demirtaş'ı uğurlayıp geri döndükten sonra sanayi bölgesinde bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Polis saldırganları dağıttı.

DAVADA 4 TAHLİYE
14'ü tutuklu 30 sanığın yargılandığı davada mahkeme Mehmet Güven, Mehmet Haşimoğlu, Resul Yıldız ve Tuncer Kanyan'ın üzerlerine atılı suçlar, bu suçlarla ilgili deliller ve tutukluluk sürelerini dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

DAVA 24 EYLÜL'E ERTELENDİ.
Buldan adliye çıkışında yaptığı açıklamada "Tutuklu bulunan arkadaşlarımız arasında Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş de var. Biz başından itibaren bu davanın cezai ve hukuki bir dava olmadığını, siyasi bir dava ve kararın siyasi bir karar olduğunu hep söyledik" dedi.

"Bugün yine aynı düşüncelerimizi ifade ediyoruz. Bugün arkadaşlarımızın tahliye edilmemesi siyasi bir karar olarak bizim açımızdan bir kanaat oluşturmuştur. Dolayısıyla arkadaşlarımız siyasi bir kararla yine tutuklanmış ve cezaevine geri gönderilmişlerdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.