1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kuzey ve Doğu Suriye'de Seçim... 30 Mayıs'ta Sandıklar Kurulacak!
BDP Eşbaşkanları Barzani İle GÖRÜŞTÜ

BDP Eşbaşkanları Barzani İle GÖRÜŞTÜ

Federal Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret eden BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani tarafından kabul edildi.

A+A-
Federal Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret eden BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani tarafından kabul edildi.
BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız, bir dizi temaslarda bulunmak için 3 Kasım günü Hewler'e gitti. KCK’nin eylemsizlik sürecini 1 Kasım’da gelecek yıl yapılacak genel seçimlere kadar uzatması sonrasına denk gelen bu ziyaret kapsamında BDP heyeti bugün Bölge Başkanı Mesut Barzani tarafından kabul edildi.


Saat 10.00’da Hewler’e bağlı Mesif’te (Selahaddin) gerçekleşen görüşmeye Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Kerim Sincari de katıldı. Görüşmede Kürt sorununun çözüm yolları, eylemsizlik sürecinin uzatılması, Kürt Ulusal Konferansı ve BDP’nin Hewler’de büro açması konularının ele alındığı öğrenildi.
BARZANİ: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ
BDP Eşbaşkanları, görüşmede Bölge Başkanı Barzani’nin bugüne kadarki açıklamalarına ilişkin memnuniyetlerini dile getirirken, Kürt sorununun barışçıl çözümü için daha fazla çabaya ihtiyaç olduğunu belirttiler. Barzani de de bu süreçten memnuniyet duyduklarını belirterek, “Kürt sorununun barışçıl yollar ve diyalog ile çözüleceği inancındayız. Bunun için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz” dedi.
ULUSAL KONFERANS YAKINDA YAPILACAK
Barzani Kürtler arası Ulusal Konferans konusunda ise, Kürtlerin her zamankinden daha fazla birbirine yakın olduğunu ifade ederek, “Bunun için elimizden geleni yapacağız. Yakın zamanda olmasını umuyoruz” diye belirtti.
BDP Eşbaşkanı Gultan Kışanak da Kürt Kadın Konferansı konusunda bilgi verdi. Dört parçadaki Kürt kadınlarının bir araya gelerek çalışma yürütmeleri Barzani ve Sincari tarafından da olumlu karşılandı.
BDP BÜROSU YIL SONUNDAN ÖNCE AÇILACAK
Görüşmelerin diğer bir temel konusu olan BDP’nin Hewler’de büro açmasına ilişkin Kürt yetkililer kısa bir zamanda büronun açılacağını söylediler. Alınan bilgilere göre büro yıl sonundan önce açılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum