BDP Bağımsızları Cuma Açıklayacak

BDP 'Bağımsız'ları Cuma Açıklayacak

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, destekleyecekleri 'Bağımsız' adayların Cuma günü açıklanacağını söyledi.

A+A-

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, destekleyecekleri ‘Bağımsız’ adayların Cuma günü açıklanacağını söyledi.

NTV’ye konuşan Demirtaş, sadece Kürtleri değil, demokrasi mücadelesinde yer alan önemli isimleri meclise taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Seçime bağımsız adaylarla girecek olan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK davasından yargılanan 3-5 kişinin milletvekili adayı olacağı sinyalini verdi.

Konuşmasında Demirtaş, "Biz etnik milliyetçi bir parti değiliz. Sadece Kürtlerin partisi değiliz. O yüzden bugüne kadar demokrat kimliği ile bilinen, ancak kendini mecliste ifade etme şansını bulamamış isimleri de destekleyeceğiz. Biz demokratik toplum yapısını bir bütün olarak meclise taşımak istiyoruz" dedi.

BDP'nin destekleyeceği isimler arasında adları sıklıkla geçen Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel ve Rıdvan Turan'ın isimlerinin sorulması üzerine ise Demirtaş şöyle konuştu: "Bu isimler bize önerildi. Komisyonumuz değerlendirmelerine devam ediyor. Baraj sorunu olmasa bu isimlerin tamamını ve hatta fazlasını desteklemeyi çok isteriz. Sonuçta hepsi siyasal anlamda, özgürlük mücadelesinde yer almış önemli isimler. Seçim barajı nedeniyle, her ne kadar hepsini destekleme şansımız olmayacak olsa da, bu isimlerin bir kısmını emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesine destek vermeleri için meclise taşıyacağız."

Seçimlerde BDP'nin destekleyeceği bağımsız milletvekili adaylarının isimlerinin ne zaman kesinleşeceğinin sorulması üzerine ise, Demirtaş, "Cuma günü açıklanabilir" dedi.

Bağımsız adayları destekleyecek partilerden basın toplantısı BDP, SDP, SP, EMEP, TÖP, SODAP, KÖZ, Sosyalist Gelecek Parti Hareketi, ESP, DİP, EDP, EHP, Türkiye Gerçeği ve DÖH'ün bir araya gelerek oluşturduğu Özgürlük ve Demokrasi Bloğu seçimlere bağımsız adaylarla ve blok üzerinden girileceğine dair saat 11:00'de, Taksim Hill Hotel'de bir basın toplantısı düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.