1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Enver Akkaya, CHP'den İstifa Ederek İYİ Parti'ye Katıldı
BDP Adayını Newrozda AÇIKLAYACAK

BDP Adayını Newroz'da AÇIKLAYACAK

BDP Kars İl Başkanı İdris Ağbaba, 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde parti olarak bağımsız adayları destekleme kararı aldıklarını söyledi.

A+A-

BDP Kars İl Başkanı İdris Ağbaba, 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde parti olarak bağımsız adayları destekleme kararı aldıklarını söyledi.
8 Mart’a kadar aday adaylarının başvurularını ve bağımsız adayları destekleme amaçlı komisyon kurulacağını belirten Ağbaba, “12 Haziran tarihinde yapılacak Genel Seçimlerde milletvekilliği için aday olacakların başvuruları komisyonca değerlendirilecek. Böylece adaylarda aradığımız nitelikleri komisyonumuz belirleyecek. Bununla ilgili olarak ta il başkanlıklarımıza form gönderilmiştir. Aday Adayı olacak arkadaşlar bu formları doldurarak ve istenen diğer evraklarla 8 Mart’a kadar genel merkezimizde oluşturulan bağımsız adayları destekleme komisyonuna müracaatta bulunacaklar.” dedi.

Ağbaba, “İlimizdeki KCK tutuklamalarından dolayı oluşan bir boşluk var. Bu boşlukla ilgili genel merkezimizce atama yapıldı. Bu atamayla arkadaşlarımız 1 Mart itibariyle göreve başladılar. Doldurulan bu kadrolarla seçime daha güçlü gireceğimize inanıyoruz. Aldığımız kararların halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Yapacağımız halka açık basın toplantısında halkımızı bilgilendireceğiz. Hedefimiz desteklediğimiz bağımsız adayımızı Newroz (Nevruz) Bayramı’nda Kars halkına açıklamak olduğunu söyleyebilirim. Newroz’da yapacağımız etkinlikte Kars adayımızı halkına tanıtacağız. Tüm Kars halkının teveccüh göstereceği biri olacağına inanıyoruz. Bu adayla Karsın olanlara rağmen milletvekilsizliğini gidereceğiz. Hepimize şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.” diye konuştu.
Kars İl Başkanlığı’na, parti teşkilatının aldığı kararla kendisinin getirildiğini de belirten Ağbaba, “Yönetim kadromuzdaki arkadaşlarımızı sizlere daha sonra tanıtacağız. İnançlı tam birikimli donanımlı arkadaşlarımız var. Seçim sürecinde Kars’a layık bir çalışmayla Kars’a layık bir milletvekili çıkarmayı düşünüyoruz.” dedi.
Kapatılan DEHAP’ın Genel Başkanlığı’nı yapmış olan Tuncer Bakırhan’ın adaylığı konusuna da açıklık getiren Ağbaba, şöyle konuştu:
“Partimizin bir kültürü var; genel başkanlık yapmış bir arkadaşımız ya da eşbaşkan yardımcılığı yapmış arkadaşlarımızın adaylığı söz konusu olmaz. Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş dahi aday olamaz. Bunlar parti kararıyla aday gösterilirler. Bu anlamda Bakırhan’ın aday olup olmayacağın ya da gösterilip gösterilmeyeceğini bilmiyorum. Sayın Eşbaşkanımız, Tuncer Bakırhan bizim için ne kadar değerliyse diğer aday adayı arkadaşlarımızda o kadar değerlidir. Bu partiden aday adayı olmak bile halkın öncülüğü anlamında bir onurdur. Aday adayı arkadaşlarımızda aynı düşüncedeler. Kendilerinin aday gösterilmemeleri halinde aday gösterilecek arkadaşlarını maddi manevi gücümüzle sonuna kadar destekleyeceklerini belirttiler. Bizde bu arkadaşlarımıza güveniyoruz. Bizim parti kültürümüzde aday olmadım çalışmayayım anlayışı yoktur.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.