1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mumyalar Amerikalıları Şaşırttı
Bayram Törenleri İPTAL EDİLDİ

Bayram Törenleri İPTAL EDİLDİ

Cumhuriyet Bayramı ve Kars'ın Kurtuluşu kutlamaları ve resmi geçit törenleri iptal edildi.

A+A-

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarın yapılacak geçit törenleri, tüm illerde Başbakanlık genelgesiyle iptal edildi.

Van depremi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri çerçevesinde tören geçişi, resepsiyon gibi kutlama faaliyetlerinin yapılmamasına ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genelgede, 23 Ekim 2011'de Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul törenleri şeklinde icra edilmesinin; tören geçişi, resepsiyon gibi diğer kutlama faaliyetlerinin yapılmamasının uygun görüldüğü kaydedildi.

Alınan karar gereği, bugün öğlen yapılacak çelenk koyma ve yarın sabah vilayetlerde yapılacak tebrik törenleri dışındaki, resmi geçit dahil tüm etkinlikler iptal edildi.

Haberin devamı...

Kars'ta Cumhuriyet Bayramı Törenleri

Van Depremi nedeniyle iptal edilen Cumhuriyet Kutlamaları kapsamında bugün Kars Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenlerin iptaliyle ilgili açıklama yapan Vali Ahmet Kara, “Başbakanlığın 2011/19 sayılı genelgesi, Resmi Gazetenin 28 Ekim 2011 gün ve 28098 sayılı nüshasında yayınlanmış olup, 23 Ekim 2011 tarihinde Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul törenleri şeklinde icra edilecek, tören geçişi, resepsiyon gibi diğer kutlama faaliyetleri yapılmayacaktır. Bu bağlamda; Valiliğimizce 29 Ekim 2011 Cumartesi günü akşamı için organize edilen akşam yemeği de iptal edilmiştir. Çelenk koyma töreni bugün saat: 13:00’da Valiliğimiz Atatürk Anıtında, tebrikat töreni de yarın (29 Ekim 2011 Cumartesi günü) saat 09:30’da Valiliğimizde yapılacaktır.” dedi.

Kars’ın Kurtuluş törenleri iptal edildi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 30 Ekim Kars’ın Kurtuluş törenlerinin, Van’daki deprem nedeniyle iptal edildiğini, törenlerin sadece çelenk konulması ve tabriklerin kabülüyle yapılacağını söyledi. 

Başkan Bozkuş, “Van’da meydana gelen deprem nedeniyle ülke genelinde yapılacak olan Cumhuriyet Bayramı törenleri iptal edildi ve sadece çelenk koyma, İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunulacak. Ertesi gün ise 30 Ekim Kars’ın Kurtuluşu törenleri var. Bu törenleri de iptal ettik ve aynı şekilde yapılacak. Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza öncelikli olarak Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun ve geçmiş olsun. Çünkü onlar bizin kardeşlerimiz yurttaşlarımızdır. Başbakanlığımızın genelgesi doğrultusuna şölen havasında kutlamayacağız. Resmi tarafını yapıp şölen tarafını kutlamayacağız. Yanı başımızda kardeşlerimiz acı içersinde kıvranırken bizlerin şölen yapması beklenemez. Onlar orada ağlarken bizim burada şölen yapmamız zaten doğru olmaz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.