1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. HDP Demirtaş'ın Adaylık Başvurusunu Yaptı
Baykal Aday O Hanım Niye DEĞİL?

Baykal Aday O Hanım Niye DEĞİL?

Kastamonu mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, CHP'ye Hacı Bektaş-ı Veli'yle yüklendi.

A+A-

Kastamonu mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, CHP’ye Hacı Bektaş-ı Veli’yle yüklendi. Deniz Baykal’ın beline hakim olamadığını söyleyen Erdoğan, “O hanım niye aday olmadı? İkisi de suçlu değil miydi?” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kastamonu Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklendi.

Kaset skandalını hatırlatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Statükocuların Allah'ı Ankara'dadır" sözüne sert tepki gösterdi.

Erdoğan, şöyle konuştu: ''Son birkaç hafta içinde, CHP, bu ülkenin, bu milletin dini değerlerine ardı ardına hakaretler yağdırdı. Eskişehir'de bir sergi açtı CHP'li bir belediye, camiye, tesettüre hakaret ettiler.

CHP'nin bir milletvekili adayı, güya bir bilimkadını, çıktı, İstanbul'un Zincirlikuyu Mezarlığı'nda, eskiden orada 'ruhuna Fatiha' yazarmış. Ondan rahatsız olmazmış da şimdi ise Zincirlikuyu Mezarlığı'nın girişinde 'Her nefis ölümü tadacaktır' yazıyormuş. Bu Allah'ın ayeti biliyorsunuz... Hatta tabutların üzerinde örtü var ya bu örtülerde bu yazar. Allah'ın ayetine 'sinir bozucu' diyor. Sen profesör olmuşsun, ama cehalet her yerinden akıyor.

Yeni Genel Başkan Kılıçdaroğlu, geçen hafta Samsun mitinginde edepli bir insanın ağzına almayacağı ifadeler kullanmaya yeltendi. Ardından Balıkesir'de, yine, şahsıma hakaret içeren ifadeler kullandı.

Hani, Alevilik vardır ya kendisinde. Kendisine Hacı Bektaş Veli'yi hatırlattık. Diyor ki, 'Eline, beline, diline hakim ol'... Kendisinden önceki, beline hakim olamadı, gitti... Genel başkanlıktan gitti, ama şimdi milletvekili adayı. Peki diğer taraftaki hanım milletvekili ne oldu? Onu aday yapmadılar. Ne oldu, suçlu o muydu? İkisi de suçlu değil miydi?

'YARADANA SAYGISIZLIKTIR'
Diyor ki; 'Statükocuların Allah'ı Ankara'dadır'... Yahu Siirt'te karşında beklediğin kalabalığı bulamadın diye bu densizliği yapma hakkın var mı? Bu densizliktir, bu, edepsizliktir, bu, Yaradan'a karşı küstahlıktır, saygısızlıktır.

Kemal Kılıçdaroğlu'na buradan çok samimi bir tavsiyede bulunuyorum; bizden özür dilemedi, bari bu edepsizlikten dolayı milletten özür dilesin. Eğer zerre kadar haysiyeti varsa, bu sözün üzerine artık o koltukta oturmasın."

MHP'YE: BÖYLE ÖZEL Mİ OLUR?
MHP'deki kaset istifalarına da değinen Erdoğan, şunları söyledi: "Son zamanlarda Sayın Bahçeli de çıkmış, 'AK Parti iktidarı insanların özeline giriyor' diyor. Niye? Çünkü kendi adamlarının da bu tür kasetleri çıkmaya başladı, ondan rahatsız olmaya başladı.

Yahu böyle özel olur mu Allah aşkına? Peki özeldi de bu milletvekillerini niçin istifa ettirttin? Özeldi de istifa ettirme, sahip çık. Neden? Çünkü başına geleceği biliyor da onun için.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.