1. HABERLER

  2. Baydemir'den İnternethaber'e YANIT
Baydemirden İnternethabere YANIT

Baydemir'den İnternethaber'e YANIT

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İnternethaber sitesinde yayınlanan 'Depremzedeye Kürtçe şoku' başlıklı habere, ' yanıt verdi

A+A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İnternethaber sitesinde yayınlanan "Depremzedeye Kürtçe şoku" başlıklı habere, " yanıt verdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İnternethaber sitesinde yayınlanan "Depremzedeye Kürtçe şoku" başlıklı habere, "Kürtçe veya Türkçe bilmeyene su vermemek en hafif deyimiyle alçaklıktır. Bizim inancımızda böyle bir sorgulamanın yeri yoktur" diye yanıt verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, bugün İnternethaber sitesinde kendisi ile ilgili yayınlanan bir habere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Haberde geçen "Van Erciş'te evi yıkılan depremzede Recep Çalışkan'ın, Türkçe su istediği Diyarbakır Belediyesi görevlilerinin, ‘Kürtçe söyle vereyim’ diye cevap verdiği” şeklindeki iddiasına ilişkin yapılan açıklamada, "Van depreminin yaşandığı ilk günden bugüne Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri siyaset üstü bir duruş sergileyerek, insani ve vicdani görev anlayışıyla Van ve Erciş halkının yanında yer almıştır. Yaralar sarılıncaya kadar da bu duruşunu sürdürecektir" denildi.

İdari inceleme başlatılacak

Açıklamanın devamında şunlar yer aldı: "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bizatihi tanıklık ettiğim arama-kurtarma çalışmalarında, çalışanlarımız hiç kimsenin dilini, dinini, kimliğini sormamıştır. Diyarbakır Büyükşehir Belediyemiz deprem bölgesinde kurduğu aşevinde günde 10 bin kişiye yemek dağıtırken, hiç kimseye dilini, dinini, kimliğini sormamıştır. Yine aynı şekilde yardım ve ihtiyaç malzemeleri dağıtırken hiç kimseye dilini, dinini, kimliğini sormamıştır. Böylesi bir afette insanların dinini, dilini, kimliğini ve görüşünü sorgulamak densizliktir, terbiyesizliktir, haddini aşmaktır. Kürtçe veya Türkçe bilmeyene su vermemek en hafif deyimiyle alçaklıktır. Bizim inancımızda böyle bir sorgulamanın yeri yoktur. Şu saatlerde afet bölgesinde 2 pikap, 1 vidanjör, 1 ambulans, 2 su tankeri,1 kamyon, aşevi ve sağlık ekibimiz görevlerini yerine getirmeye devam etmektedir. Söz konusu haberi ihbar kabul edip, idari inceleme başlattığımızı kamuoyuna saygıyla duyururum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum