Batmanin Uşağı Hayatını KAYBETTİ

Batman'in Uşağı Hayatını KAYBETTİ

90'lardaki 'Batman' serisinin 4 filminde de uşak Alfred'i oynayan Michael Gough 94 yaşında hayata veda etti.

A+A-

90'lardaki 'Batman' serisinin 4 filminde de uşak Alfred'i oynayan Michael Gough 94 yaşında hayata veda etti.

Bruce Wayne nam-ı diğer Batman'in uşağı Alfred Pennyworth rolüyle tanınan Michael Gough, bu sabaha karşı İngiltere'deki evinde öldü. Öldüğü sırada yanında ailesi de bulunuyordu.

90'lı yıllardaki 'Batman' serisinde Michael Keaton, Val Kilmer ve George Clooney'nin canlandırdığı üç ayrı Batman'le de oynayan Gough, 150'den fazla film ve dizide yer aldı.

Doctor Who'da da oynayan aktör Tim Burton'ın 'Alice in Wonderland' ve 'Corpse Bride' filmlerinde de sesiyle animasyon karakterlere hayat vermişti
23 Kasım 1917 doğumlu Gough, Frances Atkins ve Francis Berkeley Gough'un oğulları olarak Malezya'da dünyaya geldi. Bir filmde ilk kez 1947 tarihinde 'Blanche Fury' adlı yapım ile yer aldı. Uzun süre 'Doctor Who' dizisinde rol aldı. 1979 yılında bir Broadway oyunu olan 'Bedroom Farce' ile 'En İyi Erkek Başrol Oyuncusu' dalında Tony Ödülü kazandı. 1988 yılında 'Breaking the Code' adlı oyundaki performansıyla aynı dalda ödüle aday oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.