1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Aç Kalan Tilki Şehre İndi
Batmanda Operasyon, Onlarca GÖZALTI

Batman'da Operasyon, Onlarca GÖZALTI

Batman'da BDP il ve ilçe binası, Azadiya Welat Gazetesi, MEYADER, Batman Din Alimleri Derneği (DAD) ile bir çok eve baskın düzenlendi.

A+A-

Batman'da BDP il ve ilçe binası, Azadiya Welat Gazetesi, MEYADER, Batman Din Alimleri Derneği (DAD) ile bir çok eve baskın düzenlendi.

Belediye Başkanvekili Serhat Temel, BDP Batman İl Başkanvekili Selim Aratemur'un da aralarında bulunduğu onlarca kişi gözaltına alınırken, kurum ve kuruluşlarda yapılan aramalar sürüyor.

Batman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, sabah saat 05.00 sularında BDP il ve ilçe binası, Azadiya Welat Gazetesi bürosu, Eğitim Sen, MEYADER, Batman Din Alimleri Derneği (DAD) ile bir çok eve baskın düzenledi. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, "KCK Kent Meclis yapılanmasında yer aldıkları" iddiasıyla yapılan baskınlarda, aralarında Belediye Başkanvekili Serhat Temel, BDP Batman İl Başkanvekili Selim Aratemur, Tüm Bel-Sen Batman Temsilcisi Muzaffer Çınar, Tüm Bel-Sen yöneticisi Ali Sarıpınar, Genel-İş eski Batman Şube Başkanı ve Genel-İş Şube Yöneticisi Halis Yakut, BDP Üyesi Zeynelabidin Çelik, Din Alimleri Derneği Yöneticisi Ahmet Eşiok, MEYADER Başkanı Yaşar Kurt, Eğitim Sen yöneticileri Onur Künteş ve Metin Nas, BDP il yöneticileri Zeki Dinç, Salih Dinç ve Ahmet Özer, Bahar Kültür Merkezi Sanatçısı Adil Aslan, Orhan Doğan Eğitim Destek Evi'nin eski öğretmenlerinden Devran Moray ve BDP üyesi Hakim Sincar'ın da bulunduğu onlarca kişi gözaltına alındı. Baskınların yapıldığı BDP il ve ilçe binası, Azadiya Welat Gazetesi bürosu, MEYADER, Batman Din Alimleri Derneği (DAD), Eğitim Sen ve birçok evde ise aramalar sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.