1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Batman'da Film Festivali BAŞLIYOR
Batmanda Film Festivali BAŞLIYOR

Batman'da Film Festivali BAŞLIYOR

2. Yılmaz Güney Film Festivali 13 - 18 Aralık tarihlerinde Batman'da gerçekleştirilecek.

A+A-

Van depremi nedeniyle ertelenen Yılmaz Güney Film Festivali, uzun ve kısa metraj yapımların yanı sıra yarışma filmlerinin ve belgesellerin de yer aldığı bir programla aralık ayında yapılıyor.

2. Yılmaz Güney Film Festivali 13 - 18 Aralık tarihlerinde Batman'da gerçekleştirilecek.

Batman Belediyesi'nin düzenlediği festivalde insan hakları temalı uzun metrajlı film gösterimlerinin yanı sıra film yapım süreçleri hakkında seminerler ve sinema odaklı panel ve söyleşiler yer alacak.

M. Tayfur Aydın'ın İz/Rec filmi ile açılacak festivalin programında, Woody Allen'dan Paris'te Geceyarısı, Nanni Moretti'den "Habemus Papam" gibi yapımlarla birlikte Yılmaz Güney filmleri de bulunuyor.

Kapanış filmi olarak Yüksel Aksu'nun Entel Köy Efe Köy'e Karşı adlı filminin gösterileceği Yılmaz Güney Film Festivali'nde, Özgür Fındık'ın Kara Vagon / 38 Dersim Sürgünleri ve Bingöl Elmas'ın Pippa'ya Mektubum gibi belgeseller de önemli bir yer tutuyor.

Seçkiler ve yarışma filmleri

Altı gün sürecek olan festivalin yarışma ayağı bu yıl üç kategoride yapılacak: Kısa film yarışması, belgesel film yarışması ve öykü kısa film yarışması. Festivalde 40 filmin başvurduğu Kürtçe kısa film kategorisinde finale 21 film kabul edildi.

Belgesel film kategorisinde ise ön eleme jürisinden geçen 10 film yarışacak. Kısa film ve belgesel film kategorilerinde jüri Sırrı Süreyya Önder, Yüksel Yavuz, Seren Yüce, Nazmi Kırık, Sevil Demirci'den oluşuyor.

Kısa film öyküsü kategorisinin jüri üyeleri ise Ahmet Soner, Zahit Atam, Mehmet Sebatlı, Önder Çakar ve Mehmet Şarman.

Ancak festivalin seyircilerinin izleyecekleri kısa filmler yarışma filmleriyle sınırlı değil. "Festivaller Seçkisi" adı altında gösterilecek kısa metraj yapımlar da festival seyircisiyle buluşacak filmler arasında.

"Yılmaz Güney'in geleneğinden, geleceğe yürüyoruz" sloganıyla duyurulan festivalin tarihi daha önce kasım ayı olarak açıklanmış, ancak festival Van depremi nedeniyle ertelenmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.