1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Artvin Borçka'da Boğa Güreşleri
Başlık Parasına Kök HÜCRE

Başlık Parasına Kök HÜCRE

Kanser olan ablasıyla doku uyumu saptanan kız kardeş, eşinin evlenirken ödediği başlık parasını geri alıp, ablasına kök hücre vermeyi kabul etti.

A+A-

Kanser olan ablasıyla doku uyumu saptanan kız kardeş, eşinin evlenirken ödediği başlık parasını geri alıp, ablasına kök hücre vermeyi kabul etti.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı Parapara köyünde yaşayan 42 yaşındaki, 3 çocuk annesi Avaş Tekiner'e 3 yıl önce kan kanseri teşhisi kondu.

Doktorlar Tekiner’in ilik nakli sayesinde kemoterapiden kurtulabileceğini söyledi. Yapılan araştırma sonunda Tekiner ile 25 yaşındaki kız kardeşi Yazi Tekiner'in doku örnekleri uyuştu.

Ancak 10 yıl önce 20 bin lira başlık parası karşılığında amcasının oğlu Reşit Tekiner ile evlendirilen Yazi Tekiner, kök hücre karşılığında yıllar önce eşinin, ablasına başlık parası adı altında verdiği parayı geri istedi.

Sabah gazetesinin haberine göre aynı zamanda kocaları kardeş olan iki kız kardeş arasında yapılan pazarlık sonunda 11 bin liraya anlaştılar.

Avaş Tekiner 15 gün önce Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan nakille sağlığına kavuştu.

Avaş Tekiner, kız kardeşinin verdiği kemik iliği ile yeniden hayata bağlanmanın sevincini yaşarken, Tekiner'in 15 yaşındaki oğlu Cuma Tekiner de "Annem sağlığına kavuştu, çok mutluyum. Teyzem kabul etmeseydi ölecekti. Büyüdüğümde ben de teyzemin kızıyla evleneceğim. Benden de 40 bin lira başlık parası istiyorlar" diyerek gülümsedi.

Yazi Tekiner ise "Ablamın sağlığına kavuşması çok güzel. Bundan en karlı çıkan ablam ve eşim oldu. Ablam sağlığına kavuştu, eşim de parayla Halep'te bir gece eğlenceye gitti" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.