Başbuğa Müebbet Hapis İSTENDİ

Başbuğ'a Müebbet Hapis İSTENDİ

İnternet Andıcı soruşturması çerçevesinde tutuklanan Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkındaki iddianame hazırlandı.

A+A-

İnternet Andıcı soruşturması çerçevesinde tutuklanan Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkındaki iddianame hazırlandı. İddianamede Başbuğ hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ve örgüt yöneticiliği ile suçlandı.

İlker Başbuğ'un hükümeti yıkmaya teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapisle, Ergenekon terör örgütü yöneticisi olmak suçundan da 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ 5 Ocak'ta İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanmıştı. Mahkeme tutuklama kararını aynı gerekçelere dayanarak vermişti: TCK'nın 314/1. maddesi gereğince örgüt yöneticiliği ve 312/1. maddesi gereğince cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın hazırladığı 39 sayfalık iddianame, İnternet Andıcı davası olarak bilinen 29 sanıklı İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasıyla birleştirilmesi talebiyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.