1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. ABD'ye Reza Sarraf Notası
Başbakan Yardımcısı Bozdağ KARSTA

Başbakan Yardımcısı Bozdağ KARS'TA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Suriye'de akan kanı durdurmak için daha kaç bin kişinin hayatını kaybetmesine ihtiyaç var.'

A+A-

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Suriye'de akan kanı durdurmak için daha kaç bin kişinin hayatını kaybetmesine ihtiyaç var."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Suriye'de akan kanı durdurmak için daha kaç bin kişinin hayatını kaybetmesine ihtiyaç var. Birileri bu noktada hesap yapıyor" dedi.

İnceleme ve temaslarda bulunmak üzere Kars'a gelen Bozdağ'ı havaalanında Vali Ahmet Kara, Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar ve Ak Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu karşıladı.

Tören mangasını selamladıktan sonra Kars Valiliğine geçen Bozdağ, burada şeref defterini imzaladı.

Gazetecilerin, "Suriye'de yaşanan olayları Kerbela'ya benzettiniz. Suriye'de durum hiç iç açıcı görünmüyor" sözü üzerine Bozdağ, Suriye'de vicdanları kanatan olayların yaşandığını söyledi.

Suriye yönetiminin kendi insanlarının üzerine tankla, topla, uçakla saldırdığını ifade eden Bozdağ, "Orada kadınlar, çocuklar, yaşlılar, hastalar, masumlar hayatını kaybediyor. Gün geçmiyor ki ölü sayısı onları, bazen yüzleri bulmasın" dedi.

Türkiye olarak Şam yönetiminden halkın taleplerine kulak vermesinin ve buradaki ölümlerin durdurulmasının istendiğini hatırlatan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Yapılanın zulüm olduğunu, bunu yapmanın da zalimlik olduğunu her defasında ifade ettik. Oradaki ölümlerin durdurulması için elimizden gelen çabayı gösterdik. Çünkü Suriye bizim komşumuz. Akrabalık ilişkilerimiz olan pek çok insan var orada, kardeşlerimiz var orada, bir yangın var. Yangında insanlar yanarken, hayatını kaybederken Türkiye'nin bu yangın bizim sınırlarımızın dışında oluyor, bize ne, biz karışmayız demesi doğru olmaz. Her insan böylesi bir yangın karşısında nasıl bir tavır alması gerekiyorsa Türkiye de benzer bir tavır almıştır. Bizim tavrımız doğrudur. Uluslararası toplumun da bu konuda duyarlı olması lazım. Çünkü her gün insanların öldüğü veya öldürüldüğü yerde hesap yapılmaz. Eğer bir yerde insanlar ölüyor veya öldürülüyorsa ve bu Hadise cereyan ederken de uluslararası toplumda bazıları hesap yapıyorsa hem tarih önünde hemde Allah önünde mesuliyetten kurtulamazlar. Suriye'de şimdiye kadar 20 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğini biliyoruz. Daha kaç bin insan hayatını kaybetmesi lazım, Suriye'deki akan kanın durması için, durdurulması için. Belli ki bazı ülkeler için bin yetmedi, 5 bin yetmedi, 10 bin yetmedi, 15 bin yetmedi, 20 bin yetmedi. Birileri bu noktada hesap yapıyor."

Suriye'de huzurun, sükunun, barışın bir an önce tesis edilmesi için uluslararası bir çaba gerektiğini vurgulayan Bozdağ, Türkiye'nin bu noktada hassasiyetini ortaya koyduğunu, mazlumun yanında yer aldığını söyledi.

Bir gazetecinin "Malatya'da meydana gelen ramazan davulcusu olayı Alevi-Sunni gerginliğine döndü. Kars da çok kültürlü bir şehir. 11 etnik kökene ait insan yaşıyor. Bu konuda bir değerlendirmeniz olacak mı-" sorusu üzerine Bozdağ, şöyle devam etti:

"Türkiye'de insanlarımızın arasında ki bağlar son derece kuvvetli. Bugüne kadar bu bağları bozmak isteyenler hiçbir zaman başarılı olamadı. Hadiseye de baktığımız zaman bireysel iki aile arasındaki bir Hadise olduğu çok açık. Ama hadisenin vukuundan sonra bu Hadise üzerinden iki aile arasına veya bunu daha da büyüterek toplumumuz arasına fitne sokmak gayretinde olan kişilerin özellikle sosyal medya aracılığıyla bunu yapmak isteyen provakatif yaklaşımların olduğunu da maalesef gördük. Ama vatandaşımız sağ duyulu. Bunlara prim vermedi. Alevi-Sunni her zaman kardeşçe yaşamıştır. Kıyamete kadar da bu toplumda kardeşçe yaşayacaktır. Hiç kimse bu kardeşlik hukukunu bozmayı bugüne kadar başaramadı bundan sonrada başaramayacaktır."

Kardeşliği güçlendiren işleri herkesin yapması gerekirken kimilerinin kardeşlik hukukuna zarar verecek şeyleri köpürtmek isteyebildiğini ifade eden Bozdağ, "Ama milletimiz sağduyusu buna prim vermedi bundan sonrada vermeyecektir. Malatya'da yüzyıllardır birlikte yaşayan kardeşlerimiz yine kıyamete kadar birlikte sevgi, saygı, kardeşlik hukuku içerisinde beraberce yaşayacaktır. Kars'ta da insanlarımız birlik içinde, kardeşlik içinde, sevgi ve saygıyla yaşıyor. Bu manada büyük bir güzelliği Karslılar asırlardır ortaya koymayı başarmışlar. Ben inanıyorum ki Kars'ın engin kültürü, birlik anlayışı, beraberlik anlayışı, sevgi ve kardeşlik hukuku yine birlikte yaşama konusunda Türkiye'ye örnek olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Bozdağ, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde milletvekilinin oğluyla polisler arasında yaşanan olayla ilgili görüşünün sorulması üzerine "Onunla ilgili açıklamalar yapıldı. Bu hoş bir Hadise değil. Tasvip etmemizde söz konusu değil. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirdi. Gerekli soruşturmalar devam ediyor. Onlarla ilgili soruşturmaların sonucuna göre gerekenler yapılacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum