1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Barolar Birliği Kars'ta TOPLANDI
Barolar Birliği Karsta TOPLANDI

Barolar Birliği Kars'ta TOPLANDI

Dogu ve Güneydogu Barolar Birligi Toplantisi, Kars Kent Konseyi'nde yapildi. Toplantiya Kars, Ankara, Hakkari, Van, Sirnak, Tekirdag, Denizli, Erzurum ve Diyarbakir Baro Baskanlari katildi.

A+A-

Dogu ve Güneydogu Barolar Birligi Toplantisi, Kars Kent Konseyi'nde yapildi. Toplantiya Kars, Ankara, Hakkari, Van, Sirnak, Tekirdag, Denizli, Erzurum ve Diyarbakir Baro Baskanlari katildi.

Toplantida yeni anayasa önerileri, CMK'nin 250 maddesi ile ilgili Agir Ceza Mahkemeleri'nin kaldirilmasi, Toplu mezarlarin irdelenmesi, anadilde savunma hakki ve toplumsal davalarda, olaylarda barolarin saglayacagi ortak görüsler ele alindi.

Ankara Barosu Baskani Metin Feyzioglu, Türkiye'de DGM'lerin Siki Yönetim Mahkemesi gibi çalisarak devletin menfaatini korumak üzere örgütlendigini savundu. Feyzioglu, "Bize göre bir yerde hukuksuzluk varsa, hukuksuzlugun nerede oldugu, kim tarafindan yapildigi, kime yapildiginin hiçbir önemi yoktur. Dogu'daki hukuksuzluk Bati'yi ilgilendirir. Bati'daki hukuksuzluk Dogu'yu ilgilendirir" dedi.

Bu ülkenin harci, birligi ve bütünlügünün Türkiye'nin bütün barolari tarafindan atilacagini belirten Feyzioglu; "Bizim insan haklari konusunda, hukuk konusunda yada nerede hukuksuzluk varsa bu konuda anlasmamiz siyasilere göre çok daha kolaydir ve çok daha kalicidir. Misal biz insanlarin ana dillerinde kendilerini savunma yaparken, ifade edebilmelerini veya meramlarini en rahat anlatacaklari dile de savunma yapmalarini, son derece önemsiyoruz. Biz faili meçhullerin oldugu, faili meçhullerin üzerine
gidilmedigi bir ülkede demokrasinin olmadigini da söylüyoruz. Ama ayni zamanda sehitlerin düzinelerle memleketlerine gönderildigi bir ülkede de demokrasinin olamayacagini söylüyoruz. Yani siddetle demokrasinin yan yana gelmeyecegini ifade ediyoruz" diye konustu.

Ankara Barosu olarak bir önerileri oldugunu kaydeden Feyzioglu; "Bizim bu toplantida bir önerimiz oldu. Ankara Barosu olarak dedik ki; bölge barolarimizin önemli bir bildirisi olacak belki Ankara Barosu da buna katilabilir, ne çikacagini bilmiyorum. Ama 78 baro Türkiye'nin 70 bin avukatini temsil eden 78 baronun üzerinde tartismasiz uzlasacagi bir konu var. Adina DGM denmese de, hale DGM olan siki yönetim mahkemesi gibi çalisan devletin menfaatini korumak üzere örgütlenmis oldugunu düsündügümüz, özel görevli Agir Ceza Mahkemeleri'nin kaldirilmasi gerektigini, derhal kaldirilmasi gerektigini düsünüyoruz. Bu konuda 78 baronunda aksine bir düsünce içerisinde olabilecegini aklimizin ucundan geçirmiyoruz. Dolayisiyla bizim Ankara Barosu olarak bu toplantida önerimiz su oldu. Bölge barolarinin kendileri mutlaka bir bildiri yayinlayacaktir. Çok önemli bir bildiri çikacaktir buradan ama bir de ayrica bir maddelik Türkiye'nin bütün barolarinin da katilacagi -yeni DGM'ler kaldirilsin- seklinde bir bildiri yayinlayalim, altini 70 bin avukati temsilen buradan imzalayalim. Günes dogudan dogar. Dogudan bu demokrasi günesi de dogsun arzu ettik. Bu tartisilacaktir görüsülecektir. Olgunlasacaktir. Tek maddelik bir çagri yaparak 78 baroyu bir araya getirerek bir maddelik bir degisikligi siyasi iktidarin önüne birlikte koyalim; 78 baro ve barolar birligi olarak koyalim. Türkiye'de demokrasinin bir bagdasmazi olan dünyada da emsali olmayan DGM'leri gelin el birligiyle kaldiralim, birlikte bir adim atalim" seklinde konustu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum