1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ’Eğitimcinin Eğitimi Projesi’nde İmzalar Atıldı
Baltalar'da Tekonolojiye Boyun EĞDİ

Baltalar'da Tekonolojiye Boyun EĞDİ

Günümüzde birçok geleneksel araç ve gereçler gibi baltalar da teknolojiye boyun eğdi.

A+A-
Günümüzde birçok geleneksel araç ve gereçler gibi baltalar da teknolojiye boyun eğdi.
 
Bitlis'in Ahlat ilçesinde 12 yıldır balta ile odun kıran Ercan Işık, artık işini makine ile yapmaya başladı. Makine sayesinde vatandaşın isteği doğrultusunda istenilen incelikte doğradığını belirten Işık, "İlçede 3 yıldır makine ile odunları kırıyorum. Elle kırmakla kıyaslarsak bize çok büyük bir kolaylık sağlıyor. Bir ton odunu elle 2-3 saatte, makine ile 45 dakikada kırıyoruz. Baltayla kırdığımız 1 ton odunda 150 kilogram fire verirken, makine ile kırdığımız da ise 45 kilogram fire oluyor. Teknolojiyle kırdığımızda ise fire oranı düşüyor. Vatandaşlar ise hem istediği ebatta hem de az fire ile almış oldukları odundan memnun kaldıklarını ifade ediyorlar" dedi.
 
Öte yandan yaklaşan soğuk havalar ile birlikte odun satışlarında artış olduğu, makine sayesinde kolaylıkla yetiştirebildiklerini belirten Ercan Işık,1 ton kırılmış odunu 300 TL'den sattıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.