1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaz'ın İzinde Adlı Belgesel ÇEKİLDİ
Bakan Şahine AKPden DUR İKAZI

Bakan Şahin'e AKP'den DUR İKAZI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Uludere'de ölen 34 kişi hakkındaki yaklaşımını insani bulmadıklarını belirtti.

A+A-

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Uludere’de yaşananlarla ilgili söylediklerini insani bulmadığını ve Şahin’in tavrının hükümeti temsil etmediğini belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Uludere'de ölen 34 kişi hakkındaki yaklaşımını insani bulmadıklarını belirtti. Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP'nin konuya ilişkin tutumunun Şahin'le uyuşmadığını vurguladı.

Çelik şöyle konuştu:

"Sayın İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin'in dün bir televizyon programında Uludere ile ilgili yaptığı açıklamaların önemli bir bölümüne katılmıyorum. Orada hayatını kaybeden insanlarla ilgili elde herhangi bir delil yokken onları PKK'nın figüranları olarak nitelendirmek doğru olmamıştır. Sayın Bakanın dünkü üslubunu ve yaklaşımını doğru bulmuyorum, ayrıca insani de bulmuyorum"

Çelik, Uludere'de hayatını kaybeden insanların acılarını paylaştıklarını, başsağlığı dileğinde bulunduklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm yetkililerin olaya bu yönde yaklaştıklarını söyledi ve şöyle devam etti:

"Onlar figüran değil"

"Herkes bilir ki bu bölgede kaçakçılık yapanlar öyle veya böyle birilerine rüşvet vererek bu işi yapıyorlar. Bu eskiden beri böyledir. Orada, özellikle Kuzey Irak'ta, oradaki PKK varlığından dolayı, PKK'nın kaçakçılıktan bir şekilde pay aldığı, beslendiği bilinmektedir. PKK'nın kaçakçılıktan beslenmesi ve kaçakçılıktan pay alması, sadece rızkını kazanmaya çalışan, ama illegal yolla da olsa ekmek parası çıkarmaya çalışan bu insanları PKK'nın figüranları yapmaz. Başından beri bu meselede partimizin ve hükümetimizin duruşu budur.

"İnsani bulmuyorum"

Biz hayatını kaybeden bu insanların acılarını hep paylaştık, başsağlığı dileğinde bulunduk. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm yetkililerimiz meseleye böyle yaklaştılar. Sayın Bakanın dünkü üslubunu ve yaklaşımını doğru bulmuyorum, ayrıca insani de bulmuyorum. Burada bir yanlışlık var ki, burada bir hata vardı ki mesele şu anda yargıya intikal etmiştir. Esasen hükümetin bu insanlara tazminat öngörmesi, tazminat ödemesi de bu insanların terörist olmadığını veya PKK'nın figüranları olmadığını göstermektedir."

AKP'nin tavrı bu değil

Uludere'de ölen insanların hayatta kalan akrabalarının acılarını paylaşma ve azaltmaya çalışmanın herkesin görevi olduğunu belirten Çelik, olması gerekenin bu olduğunu, hükümetin bugüne kadar konuya bu doğrultuda yaklaştığını dile getirdi.

Çelik şöyle konuştu:

"Kaçakçılık yapanlar tabii ki suçludur. Ancak kaçakçılık suçuna verilecek ceza bellidir. Meselenin bu çerçevede ele alınması gerekiyor. Sayın Bakanımızın yaptığı açıklamaların önemli bir kısmına katılmıyorum. Sayın Bakanın bu yaklaşımını ve üslubunu insani bulmuyoruz. Sayın Bakanın üslubunun ve yaklaşımının Ak Parti hükümetine ve Ak Parti'ye ait bir yaklaşım ve üslup olmadığı da ortadadır."

Şahin ne demişti?

Yaşamını yitirenlerin kaçakçılık yaparak geçimlerini sağladıklarını öne çıkaran Şahin şöyle konuşmuştu:

* "Sağ yakalansalar kaçakçılıktan yargılanacaklardı. Daha ağır bir sonuç olunca yargılanamaz duruma gelip hayatlarını kaybedince kaçakçılık olayı gölgede kaldı."

* "Bölücü terör örgütünün sıktığı kurşun, attığı bomba yediği ekmek, giydiği ayakkabı parayla alınıyor. Baronların da parada payı var. Para hareketinin bir bölümü kaçakçılıktır. 34 insanımız, çoğu yaşı küçük gençlerimiz bu olayın sadece figüranlardır. Filmin büyüğüne bakmak lazım. Filmin senaristi, baş oyuncusu vardır. Figüranlara takılıp kalıyoruz."

* "Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) bu olayın parçası durumundadır. Kaçakçılık emrini bizzat BDP veriyor. O insanlara kaçak malı veren PKK terör örgütüdür. Kaçakçılığın rantını elde eden KCK terör örgütüdür. Filmin bütününe bakılınca özür dilenecek bir şey yoktur."

* "Olayı suçluluk psikolojisiyle görmüyoruz. O gençlerimiz orada olmamalıydı."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.