1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Geçici Aday Listeleri Teslim Edildi
Baharın Müjdecisi Leylekler GELDİ

Baharın Müjdecisi Leylekler GELDİ

Baharın müjdecisi olarak bilinen Leylekler Kars'a geldi.

A+A-

Baharın müjdecisi olarak bilinen Leylekler Kars’a geldi.
Uzun bir kış mevsiminin ardından havaların ısınmasıyla birlikte gelen Leylekler, vatandaşa bahar müjdesi verircesine baca, telefon direkleri ve ağaçlar üzerinde bulunan yuvalarındaki yerlerini aldılar.

Genellikle sulak bölgelerin yakınlarında ve tarım arazileri çevresinde yuva kuran leylekler, halk arasında renklerine uygun olarak, ‘Kara, Sarı gagalı ve Hacı’ olarak adlandırılıyor. Şiirlere, şarkılara ilhan veren, atasözleri ve deyişlere konu olan, baca telefon direkleri ve ağalar üzerinde yuva yapan leylekler, tarım alanlarındaki böceklerle beslenmeleri sebebiyle biyolojik mücadeleye de katkı sağlıyorlar.
Cemrenin düşmesinin ardından baharın gelişinin ikinci habercisi olan leylekler Kars’ın Ladikars Köyü’nde elektrik direğinin üzerinde bulunan yuvasına geçtiğimiz gün geldi. Göç yolu üzerinde bulunan Türkiye’ye sıcak Afrika ülkelerinden gelen leyleklerin bir bölümünün de birkaç günlük konaklamaların ardından Avrupa ülkelerine doğru yolculuklarını sürdürdüğünü. Bir bölümünün ise bahar aylarından itibaren ülkedeki yazlama olarak adlandırılan konaklama mekanlarına yerleştikleri öğrenilen bilgiler arasında.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.