1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Solda İttifak ARAYIŞIMIZ YOK
Bağımsız Aday Basınla BULUŞTU

Bağımsız Aday Basınla BULUŞTU

Kars Bağımsız Milletvekili Adayı Mülkiye Birtane, Kars'ta basın mensupları ile Cafe Store'de kahvaltıda buluştu.

A+A-

Kars Bağımsız Milletvekili Adayı Mülkiye Birtane, Kars'ta basın mensupları ile Cafe Store'de kahvaltıda buluştu.

Seçim sürecinde basın mensuplarının üzerine çok büyük görevlerin düştüğüne değinen Birtane, seçim dönemlerinde adayların vaatlerinin ne olduğunu, ne tür çalışmaların yapıldığı veya seçildikten sonra verilen vaatlerine yerine getirilip getirilmediğini en iyi şekilde halka iletenin basın mensupları olduğunu belirtti. Toplumda kadının düşürüldüğünü belirten Birtane, kadın gücünün olduğu yerde demokrasinin daha da çok olacağına dikkat çekti. Birtane, "Toplum güçlü bir demokratikleşmeye ihtiyaç duymaktadır. AKP Hükümeti bu ateşkes sürecinde olumlu havayı değerlendirmek yerine partisel ve grupsal çıkarlarını elde etmek için kullandı" dedi. Toplumsal olarak Kars'ın çok zengin kültürlere sahip olduğunu dile getiren Birtane, Kars'ın geri kalmışlığının çok vahim bir durumda olduğunu ve tüm temennileri ile önümüzdeki dönemde sorunlara çözüm getireceklerini söyledi.

Konuşmasında Kars'taki kadın sorunlarına da değinen Birtane, seçilmesi durumunda Kars'ın ilk kadın milletvekili olacağından dolayı, kadınların kendisinden beklentilerinin olduğunu belirtti. Kadının Kars'ta sosyal-siyasal ve ekonomik yaşama katılması için mücadele edeceğini vurgulayan Birtane, konuşmasını "Ne kadar çok kadın, o kadar çok demokrasi" sözüyle sonlandırdı. Konuşmasının ardından basın mensupları Birtane'ye Kars'ta en çok çalışan ve ilgi duyulan adayın Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adayı olduğunu söyledi. Toplantı, verilen kahvaltıdan sonra sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.