1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van Gölü'nde İnci Kefali Avı Başladı
Baba, Vatanın Manşetini YALANLADI

Baba, Vatan'ın Manşetini YALANLADI

Oğlunu Roboski katliamında kaybeden Abdulaziz Encu, Vatan Gazetesi'nde 'Çocuğumun tabutunun üstüne bayrak astılar. Bu görüntüyü görünce ciğerim yandı. Bizi sahipsiz bıraktılar' şeklinde çıkan haberi y

A+A-

Oğlunu Roboski katliamında kaybeden Abdulaziz Encu, Vatan Gazetesi'nde "Çocuğumun tabutunun üstüne bayrak astılar. Bu görüntüyü görünce ciğerim yandı. Bizi sahipsiz bıraktılar" şeklinde çıkan haberi yalanladı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Roboski Köyü'nde 35 kişinin yaşamını yitirdiği katliam karşısında uzun süre sessiz kalan medya, Kaymakam'a yönelik saldırı, devlet cephesinden gelen açıklamalar ile olayı gündemde tutmaya çalışıyor.

abdulazizencu.jpgKöylüler ile olaya ilişkin röportajlar yapan medyanın, yakınlarını yitiren ailelerin açıklamalarını saptırdığı ortaya çıktı. Söz konusu haberi çarpıtan gazetelerden biri de geçtiğimiz günlerde katliamda oğlunu kaybeden eski köy korucusu Abdullaziz Encu ile röportaj yapan Vatan Gazetesi. Gazete söz konusu röportajı "Oğlumun tabutu o bayrağa sarılınca ciğerim yandı" manşeti ile verirken, baba Encu'nun, "Hükümet meydanı boş bıraktı. Çocuğumun tabutunun üstüne bayrak astılar. Bu görüntüyü görünce ciğerim yandı. Bizi sahipsiz bıraktılar" dediğini iddia etti.

Taziye nedeniyle medyayı takip edemeyen baba Abdulaziz Encu, söz konusu haberi duyunca şok oldu. Haber ile ilgili konuşan baba Encu, medyada yazılıp çizilenlerin yalan olduğunu söyledi. Baba Encu, "Ben 47 yaşında koruculuktan emekli olmuşum. Oğlumla birlikte yaşamını yitiren 35 yurttaşımız için 'yüreğim sızlıyor' dedim ama onlar başka şeyler yazdılar. Buradaki bütün Kürtler beni ve ailemi tanıyor. Benim öyle bir şey söylemeyeceğimi onlar da biliyor" dedi.

Sınırda yapılan kaçakçılığın da askerlerin bilgisi dahilinde yapıldığını söyleyen Encu, hiçbir gidiş gelişin askerden habersiz yapılmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.