Azeriler Karsta Soykırım ANDILAR

Azeriler Kars'ta Soykırım ANDILAR

Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi (UDM) Başkanı İsmail Ağayev ve beraberindeki heyet Kars'a geldi.

A+A-

Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi (UDM) Başkanı İsmail Ağayev ve beraberindeki heyet Kars'a geldi.

Ağayev ve beraberindeki UDM Avrupa Temsilcisi Prof. Dr. Azer Kerimov, UDM Rusya Temsilcisi Alemder Nebiyev, UDM İrevan Bölüm Başkanı Araştırmacı-Tarihçi Aziz Elekberli, UDM Karabağ Bölüm Başkanı Araştırmacı-Tarihçi Nazım Tabdıkoğlu, Rauf Zeyni, Gönül Kerimova'dan oluşan heyet, Kars'ta 31 Mart Dünya Azerbaycanlıları Soykırım Günü dolayısıyla Erzurum Caddesi'ndeki Azerbaycan'ın merhum eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in büstü ve Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.

İsmail Ağayev, Birleşmiş Milletler ve Dünya Devletlerinin Ermenistan’ın soy kırım yaptığını kabul etmelerini istedi.

Ağayev şunları konuştu: “Bugün Dünya’da yaşayan Türklerin soykırım günü, Ermeni örgütleri, Rusların kışkırtmalarıyla binlerce Azerbaycan Türkünü, sadece Türk oldukları için katletmişlerdir. Geçmiş dönemlerde Mustafa kemal Atatürk’ün rehberliği altında topraklarını korumuş olarak bu muhterem şahsı rahmetle yad ediyoruz. Yine Haydar Aliyev, bu tür zulümler halkımıza yaşatılırken, halkımızı bu zulümlerden kurtarmıştır. Allah’ın rahmeti bu iki büyük ve muhterem önderin üstüne olsun. Mekânları cennet olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi. Unutmamalıyız ki Haydar Aliyev’in dediği gibi ‘Biz, iki Devlet Bir Milletiz’ demiştir. Buna karşılık Mustafa Kemal ise, ‘Azerbaycan’ın derdi bizim derdimiz; Kederi, bizim kederimizdir’ demiştir. Bugün Azerbaycan keder içerisindedir. Azerbaycan’ın belli gücü vardır, güçlü ordusu vardır. Azerbaycan’ın halk tarafından seçilmiş olan önderinin dediği gibi eğer anlaşmalı şekilde Ermenistan birleşmeleri Azerbaycan topraklarını işgalden azat etmese, harbin kaçınılmaz olduğunu bildirmişti. Biz bugün BM ve Dünya Devletlerinden talep ediyoruz ki, Karabağ’ı işgalde saklayan Ermenistan hakkında kabul edilmiş 4 tane soykırımı ircaa etsinler” dedi.

Heyete eşlik eden MHP eski İl Başkanı Oktay Aktaş ise; “Bugün baktığımızda Ermeni Diasporası, temel fitriatında olan tanıma, toprak, tazminat ve Ağrı Dağı’nı tanıma gibi safsatan bir programla dünya arenasına çıkmıştır. Biz kesinlikle bunu tanımıyoruz. Ağrı Dağı bizim Türkün toprağıdır. Bu topraklar bizim topraklarımızdır. Bu bölgede kesinlikle Ermeni Soykırımı da olmamış, tamamen Türk Soykırımı olmuştur. Biz bugün soykırıma uğramış Türk kardeşlerimizi rahmetle yad ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ağayev ve beraberindeki heyet daha sonra Kafkas Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Cavit Arslan'ı ve Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov'u ziyaret etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.