Azerbaycanda Halk Sokaklara ÇIKTI

Azerbaycan'da Halk Sokaklara ÇIKTI

Azerbaycan'da tansiyon yüksek. Guba kentinde valiye tepki gösteren halk, valilik ve kamu binalarını ateşe verdi. Olayları polis güçlükle kontrol altına aldı.

A+A-

Azerbaycan'da tansiyon yüksek. Guba kentinde valiye tepki gösteren halk, valilik ve kamu binalarını ateşe verdi. Olayları polis güçlükle kontrol altına aldı.

CNN'nin haberine göre, Arap baharındaki isyan görüntülerini anımsatan olayların yaşandığı adres Azerbaycan.

Guba kentinde halk ayaklandı. Valilik binasını yaktı.

Halkın tepkisinin nedeni, kent valisinin internete düşen görüntüleri. Guba Valisi Rauf Habibov görüntülerde, halkı vatan haini olmakla suçladı.

Habibov'un, "Bunlar topraklarını, ailelerini ve vatanlarını 40 manata satarlar" sözleri halkı sokağa döktü. Vali başkente kaçarken protestocular valinin evi ve bazı kamu binalarını ateşe verdi. Göstericilere polis müdahale etti. Bazı milletvekilleri bölgeye giderek, göstericileri yatıştırmaya çalıştı.

Kent valisi Habibov'un Guba halkından özür dilediği haberleri yayılırken, eylemler sonucunda kamu binaları kullanılamaz hale geldi.

Olaylar kontrol altına alınırken, gözaltındaki 16 kişi ise serbest bırakıldı. Eylemler olsa da olayların Arap baharında olduğu gibi halk ayaklanmasına dönüşmesi şimdilik beklenmiyor.

Bazı göstericiler, eylemlerinin Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e karşı olmadığını, onu her zaman desteklediklerini söyledi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.