1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Azerbaycan Kars'a Okul YAPTIRACAK
Azerbaycan Karsa Okul YAPTIRACAK

Azerbaycan Kars'a Okul YAPTIRACAK

Kars Valisi Ahmet Kara, Azerbaycan Petrol Şirketlerinin Kars'a 36 derslik Endüstri Meslek Lisesi yaptıracaklarını bildirdi.

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara, Azerbaycan Petrol Şirketlerinin Kars’a 36 derslik Endüstri Meslek Lisesi yaptıracaklarını bildirdi.
Kars Valisi Ahmet Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş ile birlikte Merkez İstasyon Mahallesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulunu ziyaret etti.

Vali Kara, Azerbaycan Petrol şirketlerinin Kars’a 36 derslik Endüstri Meslek lisesi yaptıracaklarını söyledi.
Yapılacak okulun temel atma törenine 20 Mayıs’ta Başbakan Erdoğan’ın da katılacağını söyleyen Vali Kara, “Azerbaycan Petrol Şirketleri ilimize 36 derslik çok büyük bir Endüstri Meslek Lisesi yaptıracak. Yetiştirebilirsek 20 Mayıs’ta temel atma törenine Başbakan da katılacak. Laboratuarları, spor salonu ve atölyeleri ile tam teşekkülle bir Endüstri Meslek Lisesi olacak” dedi.
Vali Kara ayrıca, Meslek Liselerinin sayısının çokça artması gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Bu ülkede kalifiye eleman eksiği var. Genelde işsizler, kalifiye eleman olmayanlardır. Genelde sanayinin isteği kalifiye elemanlardır. Bu nedenle endüstri meslek liselerinin sayısı artması lazım. Hükümetimizle aynı düşünce içerindeyim ülkemizin ihtiyaç duyduğu meslek liselerinin sayısı çokça artmalı. İlimizde meslek eğitimi diğer liselerin yarısı kadar. Bundan sonra meslek liselerinin yapımına ağırlık verilecektir.” diye konuştu.
Genelde işsizlerin kalifiye elaman olmadıklarının altını çizen Vali Kara, Türkiye’nin eğitimde Avrupa ile başa baş olduğunu belirterek, sadece okul öncesi eğitimde yeni çalışmalar olduğunu önümüzdeki yıl bu hususta da eğitimin yüzde yüz olacağını açıkladı.
Öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelmenin eğitimdeki başarıyı yükselttiğine dikkat çeken Kara, okul idaresi, aile ve öğrenci üçlüsünün koordineli bir şekilde hareket etmesinin önemine de değindi.
Ziyaret ettiği Atatürk İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle çevre koruma ve temizlik konusunda sohbet eden Vali Kara, çocuklardan çevreyi temiz tutmalarını ve doğayı korumalarını istedi. Vali Kara’ya bilgi veren Atatürk ilköğretim Okulu’nun müdürü Selçuk Akgül, 1976 yılında yapılan okullarının 278 öğrenci, 21 okul öncesi eğitim alan öğrencilerinin olduğunu belirtti.
Kars Valisi Ahmet Kara, okul ziyaretleri ve denetlemelerin zaman zaman devam edeceğini de sözlerine ekledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.