1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Berlin'de Türk Binasında YANGIN
Ayşen Gruda: Bu Savaş Çok GEREKSİZ

Ayşen Gruda: Bu Savaş Çok GEREKSİZ

Oyuncu Ayşen Gruda barış sürecine destek verdiğini açıkladı: 'Bana görev versinler, gidip Kandil'deki o insanları ikna edebilirim.'

A+A-

Oyuncu Ayşen Gruda barış sürecine destek verdiğini açıkladı: "Bana görev versinler, gidip Kandil'deki o insanları ikna edebilirim."

Taraf Gazetesi'ne barış süreciyle ilgili konuşan oyuncu Ayşen Gruda "Kandil'deki insanları ikna edebilirim" dedi. Barış sürecine destek verdiğini açıklayan Gruda şunları söyledi:

"Neyin ispatı ve kavgası içindeyiz. O Kürt çocukları da anne, baba kuzusu. Küçük hesaplar yüzünden iki tarafta ölüyor. Dövüşe dövüşe değil masa başında konuşa konuşa halletmemiz gerekiyor. İnanıyorum aklı başında siyasiler, insanlar bunları görüyorlar. Hepimizin çocukları var. Bu savaş çok gereksiz"

Ayşen Gruda, "Bu devlet bana bir görev verirse ben korkmadan ama hiç korkmadan mağaralara gidip o insanları ikna ederim. Masal anlatsam bile beni dinlerler" dedi.

Gruda askerlerinde PKK'lilerin de oynadığı filmlerle büyüdüğünü belirterek Kandil'e gidip PKK'lileri ikna edebileceğini söyledi.

"Bu devlet bana bir görev verirse ben korkmadan ama hiç korkmadan mağaralara gidip o insanları ikna ederim. Masal anlatsam bile beni dinlerler."

Ayşen Gruda

Komedi yeteneği, çocuk yaşta Yeşilköy'deki evlerinde Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından keşfedildi. Kardeşi Ayben Erman ve Ayten Erman da kendisi gibi oyuncu olacaktı. Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra lakabı "Domates Güzeli" olarak kaldı. Ayşen Gruda, "Mum Söndü", "Deve Kuşu Kabare", "Hababam Sınıfı Müzikali", "Yedi Kocalı Hürmüz" gibi kabare ve müzikallerde yer aldı. Tiyatronun yanıda birçok televizyon programında skeçlerde ve dizilerde oyunculuk yaptı. Sinemada "Tosun Paşa", "Süt Kardeşler", "Şabanoğlu Şaban", "Hababan Sınıfı", "Neşeli Günler" gibi birçok klasikleşmiş Türk sineması örneklerinde oynadı. 1975 yılından beri 40'dan fazla filmde rol alan sanatçının en son rol aldığı sinema yapımı "Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu" adlı yapım oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.