1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Vali Doğan, 30 Ekim İlköğretim Okulu’nda
Aynalı Köşkte İlk KONSER

Aynalı Köşkte İlk KONSER

Kars'taki Aynalı Köşk müzikle nefes almaya başladı

A+A-

Kars’taki Aynalı Köşk müzikle nefes almaya başladı
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Devlet Konservatuarı tarafından, Aynalı Köşk’te yılsonu konseri düzenlendi.

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı Aynalı Köşk Konser Salonu’ndaki programa; Kars İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kafkas Üniversitesi Rektörü Sami Özcan, AK Parti eski Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Kafkas Üniversitesi akademik ve idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Devlet Konservatuarının dinletileri saygı duruşu ardından katılımcıların koroya eşlik ederek İstiklal Marşı’nı seslendirmesi ile başladı.
İstasyon Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Aynalı Köşk Salonu’ndaki program Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Mahmut Karapehlivan’ın açılış konuşması ile start aldı.
Karapehlivan, “Kars için büyük önemi olan Aynalı Köşk Salonu’nda sizleri Devlet Konservatuarı olarak ağırlamaktan büyük şeref duyuyoruz. Üniversitemiz gerek konferans gerekse konserler için çok uygun bir salona sahip olmuştur bunun için de çok mutluyuz. Başta Sayın Rektörümüz Sami Özcan olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Müziği M. Akçelik’e, sözleri O. Eren Karadüz’e ait olan Devlet Konservatuarı tarafından hazırlanan KAÜ Marşı adlı marşın öğrenciler tarafından Koro Şefi Murat Akçelik eşliğinde söylendi. Koro dinletileri hız kesmeden Bebek, Lavanta Çiçeği, Süpürgesi Yoncadan, Ay ve Nanayda isimli çalışmalar ile konser devam etti.
Büyük bir beğeni ve dikkatle izlenen flüt, piyano ve gitar gösterileri de katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandı.
Kafakas Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri ve öğretmenlerince hazırlanan gösteriler, Aynalı Köşk misafirlerine leziz bir müzik ziyafeti sundu.
Açılışın da yapılmasıyla birlikte Kars’taki Aynalı Köşk müzikle nefes almaya başlamış oldu.
120 yıllık geçmişi bulunan Aynalı Köşk, Baltık Mimarisinin en önemli yapıtlarından birisidir. Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun girişimleriyle Aynalı Köşkün restore edilmesine ÇEKÜL Vakfı öncülük etti. Restorasyon çalışmaları TÜRSAB’ın desteği ile tamamlandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.