1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Aynalı Köşk'te Azerbaycan EZGİLERİ
Aynalı Köşkte Azerbaycan EZGİLERİ

Aynalı Köşk'te Azerbaycan EZGİLERİ

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürlüğü tarafından Aynalı Köşk Konser Salonu'nda 'Azerbaycan Ezgileri Piyano Konseri' verildi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürlüğü tarafından Aynalı Köşk Konser Salonu’nda “Azerbaycan Ezgileri Piyano Konseri” verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Öğretim Görevlisi İlhame Memmedli piyanosu ile salonu dolduranlara keyif dolu anlar yaşattı. Kafkas Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik’te Tar ile Memmedli’nin Piyanosuna eşlik etti. Konservatuar öğrencileri de piyano eşliğinde Azerbaycan ezgilerini seslendirdi. Konsere, Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cavit Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Kafkas Üniversitesi Öğretim görevlileri ve konservatuar öğrencileri katıldı.

Serhat TV haber spikeri Nurcan Öz’ün sunduğu konserde, KAÜ Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi İlhame Memedli’nin çaldığı piyano eşliğinde bazı konservatuar öğrencileri de sahne aldı.

Azerbaycan ezgilerinden oluşan ve birbirinden güzel eserlerin çalındığı geceye katılanlara doyumsuz müzik ziyafetinin verildiği gecede sırasıyla ünlü Azeri sanatçıların şu eserlerinde yer verildi.

Tofik Kuluyev “Sene de Galmaz”, Piyano düzenlemesi Fikret Amirov’a ait olan Azerbaycan halk mahnısı, “Küçelere Su Sepmişem”, Azerbaycan Halk Mahnısı “Sarı Gelin”, A. Bekirov’a it olan “Nazende Sevgili’ öğrenci Derya Polat tarafından seslendirildi. Daha sonra Yrd. Doç.Dr Aşkın Çelik’in tar eşliğinde İlhame Memedli’nin de piyanosuyla “Kor Ebenin Mahnısı, Gerenfil, İlk Bahar. Ardından da Tofik Kuliyev’in arka arkaya Gemi Mahnısı ve Sen Menim Ben Senin eserleri sahneye kondu. Daha sonra da şu eserler sahneye konuldu. Alekber Tağıyev “”Şirin Arzular”, Tofik Kuliyev Akşiam Mahnısı (Solo Dila Abat), C. Cahangirov “Aylı Geceler”, Tofik Kuliyev “Sevgilim” ve F. Amirov “Lay Lay”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.